
در دنیای مدرن امروز، تولید محتوا بصورت های مختلفی انجام می شود. کارشناسان تولید محتوا گزینه های زیادی برای قالب تولید محتوای خود دارند. پادکست یکی از این قالب های تولید محتوا است که برای انتقال مطلب از گوش های مخاطب کمک می گیرد. در این مطلب، تمام اطلاعات لازم درباره پادکست و نحوه تولید محتوا از طریق آن را بررسی می کنیم.
مفهوم پادکست
در ابتدا برای ورود به دنیای پادکست باید با مفهوم آن آشنا شوید. پادکست از دو واژه «iPod» و «Broadcast»تشکیل شده است. iPod که دستگاه پخش موسیقی اپل است و Broadcast هم به معنای انتشار در رادیو و تلویزیون می باشد. محتوای صوتی که به جز رادیو، از طریق اینترنت و یا اپلیکیشن های مختلف منتشر می شود، تعریف ساده تر پادکست است.
تاریخچه پادکست
در دهه 90 میلادی، ساخت فایل های صوتی رواج داشت ولی قدرت اصلی آن مربوط به زمان ظهور پخش کننده های MP3 است. در حقیقت ساخت اصولی پادکست در سال 2003 آغاز شد. در بین سال های 2003 تا 2005 با پیشرفت در دانش فنی، اهمیت پادکست ها بیشتر شد. در نهایت در سال 2005، آیتیونز، از پادکست ها در فروشگاه خود استفاده کرد. از این تاریخ به بعد استفاده از پادکست ها شکل پیشرفته ای به خود گرفت.
اصطلاحات کاربردی پادکست
-
پادکچر (Podcatcher)
پلتفرم پخش پادکست را پادکچر می گویند. اپل آیتونز، گوگل پادکست و کست باکس از بهترین نمونه های موجود هستند.
-
پادکستر (Podcaster)
به فردی که پادکست را تولید می کند، گفته می شود.
-
نرخ سی پی ام (CPM Rate)
میزان هزینه به ازای هر نمایش را می گویند. این نرخ بین 15 تا 100 دلار متغیر است.
-
عمق بیت (Bit Depth)
از این ویژگی برای مشخص شدن کیفیت صدا استفاده می شود.
-
نرخ بیت (Bit Rate)
با این ویژگی اندازه دیتای موجود در فایل صوتی مشخص می شود.
-
محتوای همیشه سبز (Evergreen Content)
به محتوایی که هرگز قدیمی نمی شود، محتوای همیشه سبز می گویند.
-
میکروفون داینامیک (Dynamic Microphone)
میکروفون هایی که نیازی به منبع تغذیه ندارند را داینامیک می گویند.
-
فرمت صوتی پیشرفته (ACC)
این فایل صوتی نسبت به Mp3 از کیفیت و فرکانس بالاتری برخوردار است.
چگونه پادکست تولید کنیم؟
ساخت یک پادکست دارای مراحل مختلفی است که در زیر بصورت مختصر آن ها را بررس می کنیم:
برنامه ریزی
اولین مرحله برای ساخت یک پادکست اصولی داشتن برنامه ای منسجم است. تهیه یک برنامه کمک زیادی به انجام حرفه ای تولید پادکست می کند.
انتخاب موضوع
از موضوعاتی انتخاب کنید که توانایی پشتیبانی قسمت های زیادی (حداقل 100قسمت) را داشته باشد. تا حد امکان روی یک موضوع خاص تمرکز کنید.
انتخاب عنوان
اسم پادکست تاثیری زیادی برای جذب مخاطب دارد. سعی کنید از نامی استفاده کنید که از موضوعتان گسترده تر باشد.
قالب پادکست
در قالب بندی پادکست، مسئله زمان اهمیت دارد. مدت زمان مناسب با محتوا و سبک اختصاصی خودتان را انتخاب کنید.
قالب اپیزود
برای قالب بندی اپیزودهای خود بصورت خلاقانه عمل کنید. توجه به شنونده های قدیمی و جدید در هر قسمت مهم است. قالب یک پادکست معمولی شامل: تیزر، موسیقی ابتدایی، خوش آمدگویی، آگهی، مصاحبه، کال تو اکشن و موسیقی پایانی است.
ساخت کاور
اولین موردی که مخاطب مشاهده می کند، کاور کار است. حتما تصاویر جذاب و خلاقانه برای کاور محتوای خود طراحی کنید.
انتخاب موسیقی
نوع موسیقی یکی از مواردی است که باعث تاثیرگذاری بیشتر در شنونده می شود. برای این مورد می توانید موسیقی اختصاصی پادکست خود را تولید کنید و آن را ابتدای هر اپیزود پخش نمایید.
ضبط و ویرایش
پس از آنکه محتوای پادکست مشخص شد، باید آن را ضبط کنید. از مهم ترین قسمت های تولید یک پادکست، ویرایش است.
انتخاب میزبان
برای انتشار محتوای صوتی خود نیاز به یک میزبان دارید. در ابتدای راه نیازی نیست که از میزبان های حرفه ای و نسخه های پولی استفاده کنید. Anchor، Buzzsprout و Blubrry از جمله میزبان های محبوب هستند.
انتشار پادکست
مرحله آخر نیز به انتشار پادکست اختصاص دارد. استفاده از تیتر جالب، کاور خلاقانه، تگ های مناسب و توضیحات کامل باعث می شود تا به رتبه مناسبی در هنگام انتشار برسید.
تجهیزات مورد نیاز برای ساخت پادکست
-
میکروفون
مهم ترین ابزار برای ساخت پادکست، انتخاب میکروفون مناسب است. اما برای شروع پادکست احتیاجی به خرید میکروفون های گران قیمت نیست. یکی از میکروفون های مناسب برای ضبط صدا، میکروفون های کندانسر (Condenser) یو اس بی هستند. این دسته از میکروفون ها قیمت مناسبی دارند و دارای پایه اصلی و نگه دارنده مکانیکی می باشند.
-
نرم افزار ساخت پادکست
ویرایش از مهم ترین بخش های تولید یک پادکست است که از طریق نرم افزارهای مربوط به ساخت انجام می شود. در این قسمت به معرفی 5 اپلیکیشن کاربردی ویرایش صدا می پردازیم.
نرم افزار Adobe Audition
اودیشن یکی از کامل ترین نرم افزارهای موجود برای ویرایش صدا است. این اپلیکشین اکثریت امکانات لازم برای تدوین صدا را دارد. علاوه بر آن می توان از پلاگین های مختلف در این نرم افزار استفاده کرد. میکس صدا، ضبط صدا، حذف پارازیت، تبدیل صدا و کاهش حجم فایل های صوتی از قابلیت های این برنامه است.
نرم افزار Pro Tools
قدرتمندترین نرم افزار برای ویرایش صدا، نرم افزار Pro Tools است. در این برنامه تمامی تجهیزات مسترینگ و ویرایش وجود دارد. البته کار با این نرم افزار برای یک فرد مبتدی آسان نیست.
نرم افزار Sound Forge
از دیگر نرم افزارهای حرفه ای در زمینه تدوین صدا می توان به Sound Forge اشاره کرد. این نرم افزار نیز تمامی قابلیت های تدوین صدا را دارد. امکان تبدیل فرمت های صوتی به هم از ویژگی های کاربردی این برنامه است.
نرم افزار Audacity
از رایج ترین نرم افزارهای تدوین پادکست در بین پادکسترهای نوپا، برنامه Audacity است. رابط کاربری این نرم افزار از سایر برنامه های ذکر شده ساده تر است.
نرم افزار GarageBand
این نرم افزار تنها برای سیستم عامل مکینتاش طراحی شده است و یکی از قدرتمندترین برنامه های این حوزه است. از قابلیت های جذاب این برنامه می توان به کتابخانه عظیم ملودی های موسیقی اشاره کرد.
نرم افزارهای ساخت تولید پادکست اندرویدی
در صورت عدم دسترسی به رایانه می توان با استفاده از موبایل و نصب اپلیکیشن های اندرویدی اقدام به تولید پادکست کرد. در این بخش 4اپلیکیشن کاربردی در زمینه تولید پادکست را معرفی می کنیم.
اپلیکیشن Anchor
بهترین گزینه برای تولید پادکست با استفاده از موبایل، اپلیکیشن انکر است. رابط کاربری این برنامه بسیار ساده است. علاوه بر اینکه، انکر یک پلتفرم مناسب برای انتشار پادکست است. یعنی می توانید با ساخت و انتشار پادکست در این پلتفرم به درآمدزایی برسید.
اپلیکیشن Speaker Studio
یکی از اپلیکیشن های اندرویدی برای تولید پادکست، اسپیکر استدیو است. این برنامه برای ساخت پادکست های 15 دقیقه ای مناسب است و محدودیت زمان دارد. اسپیکر استدیو قابلیت ویرایش اطلاعات فایل های صوتی را بطور کامل دارد. از این اپلیکیشن برای اشتراک گذاری پادکست تولید شده در توییتر و فیسبوک هم می توان استفاده کرد.
اپلیکیشن PodBean
یکی از کامل ترین بسترها برای ساخت پادکست، پادبین است. این نرم افزار دارای فضای ابری 100 مگابایتی است که می توان در آن پادکست را ضبط و منتشر کرد. وجود یک رادیو زنده اختصاصی از دیگر ویژگی های جذاب این اپلیکیشن است.
اپلیکیشن SoundCloud
از اپلیکیشن SoundCloud برای دسترسی به کتابخانه گسترده پلتفرم های کاربردی می توان استفاده کرد. این برنامه قابلیت ضبط پادکست را ندارد و برای ویرایش کامل فایل صوتی می توان از آن استفاده کرد. پست های موجود در SoundCloud را می توان به راحتی در هر شبکه اجتماعی به اشتراک گذاشت.
نکات کلیدی ساخت پادکست
-
در نظرگیری انگیزه های شخصی
-
پیگیری در تولید و انتشار محتوا
-
شناسایی موقعیت مخصوص به خود
-
انتخاب اسم پادکست خلاقانه
-
اهمیت شروع و پایان
-
استفاده از تجهیزات مناسب
-
استفاده از نرم افزار مناسب
-
دارا بودن قالب اختصاصی
کلام پایانی
در این مقاله سعی کردیم اطلاعات اولیه ای را درباره پادکست ارائه دهیم. محتواهای صوتی را در همه جا و همزمان با هر فعالیتی می توان گوش داد. پس ورود به این حوزه برای تولید محتوا می تواند بسیار جذاب باشد. فقط باید بدانید که داشتن یک موضوع تاثیرگذار، استمرار در ساخت و خلق ایده های جدید، مسیر روشنی را برایتان فراهم می کند. با توجه به این نکات می توانید به نتیجه مطلوبی برای تولید پادکست برسید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ساخت پادکست می توانید از آموزش های ما در سایت فرین پلاس استفاده کنید.