
فتوشاپ چیست؟
بنظر شما معروف ترین نرم افزار ادیتور گرافیکی کدام است ؟
احتمالا پاسخی که اکثریت قریب به وقوع افراد در جواب این سوال میدهند نرم افزار قدرتمند فتوشاپ خواهد بود.
در زبان انگلیسی Photoshop به معنای "گالری عکس" است و انصافا با داشتن امکانات مختلف و گسترده می تواند به عنوان یک برنامه ادیتور گرافیکی (raster graphics editor) در زمینه های مختلف بکار رود.
نرم افزار فتوشاپ با دارا بودن قابلیت های بسیار متنوع و کاربردی امروزه دیگر در هر عنوان شغلی کاربرد دارد. این نرم افزار ادیت عکس را به صورت پیکسلی (PIXEL) انجام میدهد و شما به راحتی میتوانید با زوم کردن روی تصاویر روی آنها تغییرات لازم را انجام دهید. این در حالی است که اکثر نرم افزار های مشابه ادیت عکس را به صورت برداری (Vector) انجام میدهند.
با صحبت های بیان شده احتمالا شما هم به این نتیجه رسیده اید که مهم نیست شما در چه زمینه ای فعالیت میکنید یا چه شغلی دارید حتما روزی سر و کارتان به نرم افزار فتوشاپ خواهید افتاد. پس بهتر است برای پیشگیری از هزینه های بالای طراحان هر چه زود تر فتوشاپ را یاد بگیرید.
کمی فراتر برویم ، شاید با خود گفته باشید من نوعی که فردی بیکار هستم دیگر نیازی به یادگیری فتوشاپ ندارم. باید بگوییم که سخت در اشتباهید. امروزه با اینکه نرم افزار فتوشاپ تا این حجم در بین فعالیت های شغلی رواج دارد هنوز هم افراد بسیاری هستند که بنا به دلایل متنوعی شاید تنبلی ، شاید ناتوانی در یادگیری ، شاید پیدا نکردن یک دوره خوب و خب شاید نداشتن وقت این مهارت را کسب نکرده اند.
این گونه افراد هم طبیعتا به طراحی تصاویر یا بنر ها یا هر چیز دیگری نیاز پیدا خواهد کرد. در اینجا شما میتوانید همان طراحی باشید که با هزینه های سنگین کار افراد غیر متخصص را راه می اندازد.
امیدوارم تا اینجای کار قانع به یادگیری فتوشاپ شده باشید در غیر این صورت مجبورم آخرین کاربرد طلایی را بیان کنم.
بسیار خب ، یکی دیگر از کاربرد های نرم افزار فتوشاپ ، طراحی قالب سایت در فتوشاپ است. بله حتی قالب سایت.
در ادامه میتوانید اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کنید.
چرا طراحی قالب سایت در فتوشاپ ؟
هر طراحی در شروع کار ممکن است بار ها طرح اولیه خود را عوض کند. جاهایی از آن را اصلاح کند یا کلا حذف کند یا اصلا چیزی به آن اضافه کند. همانطور که میدانید ( یا شایدم نمیدانید) طراحی سایت از طریق کد نویسی های مختلف یا با قالب های نرم افزار ورد پرس انجام میشود. خب طبیعتا تغییر دادن روی کد های نوشته شده کاری دشوار تر از تغییر یک طرح گرافیکی روی نرم افزار فتوشاپ است.
ما با ایجاد طرح اولیه و نهایی سازی آن روی نرم افزار فتوشاپ دیگر نیازی نیست روند سعی و خطا را روی بستر کد نویسی انجام دهیم و به سادگی این کار را در نرم افزار فتوشاپ انجام داده ایم.
طراحی سایت را در یک نوت پد ساده هم میتوان انجام داد اما دلیل انتخاب نرم افزار فتوشاپ راحتی و کارایی این نرم افزار است.
نرم افزار فتوشاپ با وجود امکان طراحی لایه ای و هزاران مورد دیگر هر گونه تغییراتی را بر ای شما ممکن میسازد.
به این نکته توجه داشته باشید که آموزش طراحی قالب سایت در فتوشاپ یک مهارت مرکب است شما بایستی در کنار مهارت های فتوشاپ مهارت های طراحی سایت را نیز یاد بگیرید. سپس با بهره گیری از خلاقیت خود به طراحی صفحات مختلف وبسایت خود بپردازید.
طراحی سایت در وردپرس WordPress
اگر تا کنون طرای وبسات انجام نداده باشید، شاید انجام این کار برایتان بسیار سخت و دشوار بنظر برسد.. خوشبختانه، استفاده از وردپرس این کار را برای هر کسی ممکن کرده است. وردپرس با رابط کاربری بسیار ساده دشواری های این مسیر را برایمان ساده تر کرده است.
در ادامه ده مرحله برای شروع کار در وردپرس را برایتان آورده ام. به سادگی این موارد را دنبال کنید و تا بتوانید در کمترین زمان وب سایت خود را راه اندازی کنید.
مرحله 1:جایگاه خود را تعیین کنید
طی کردن روند طراحی سایت و فعالیت روی آن شما قرار است کاری را روز های متوالی تکرار کنید. شاید چندین ماه و یا شاید سال ها پس در ابتدا باید به صورت کامل جایگاه یا روند خود را مشخص کنیم.
مرحله 2: نام دامنه انتخاب کنید
دقت داشته باشید که نام دامنه شما باید دقیقا مرتبط با نوع سایت شما یا همان جایگاه سایت شماست. به عبارتی نام دامنه شما باید متناسب با مخاطبان شما انتخاب شود. یادتان باشد مخاطبان نباید نام دامنه شما را فراموش کنند. باید نوشتن آن راحت باشد و به طور کلی طوری باشد که مخاطبان آن را دوست داشته باشند.
مرحله 3: سرور هاست خود را آماده کنید
هاست ها به عبارتی میتوان گفت بستری است که قرار است تمام سایت شما روی آن اجرا شود. هاست میتواند روی عوامل زیادی مثل امنیت سایت شما و یا حتی سرعت لود شدن سایت شما تاثیر داشته باشد. سایت های بسیار هستند که هاست در اختیارتان میگذارند. برخی هاست های معتبر با اشتراک ها ماهانه یا سالانه یا به صورت تعرفه های دیگر در اختیار قرار خواهد گرفت. بعضا میتوانید از هاست مشترک با چند نفر یا از هاست های رایگان استفاده کنید.
مرحله 4: وردپرس را نصب کنید
هنگامی که میزبان وب و نام دامنه خود را پیدا کردید، زمان نصب وردپرس و راه اندازی آن است. نصب ورد پرس بسیار آسان است که بنا به محوریت مقاله در مورد آن صحبت نمیکنیم. بطور کلی در عرض چند دقیقه میتوانید این کار را انجام دهید.
مرحله 5: قالب سایت خود را انتخاب کنید
در این مرحله بایستی تصمیم بگیرید که سایتتان چه شکلی باشد. در ورد پرس هزاران قالب آماده موجود است. از قالب های رایگان گرفته تا قالب های گران که شما ازادید از بین آنها انتخاب کنید. دقت کنید قالبی که انتخاب میکنید هم باید با محوریت و موضوع سایتتان مطابقت داشته باشد. و هم بتواند محتوای انتشاری را در خورد جای دهد.
در بین این قالب های آماده وردپرس حتی بعضی را به شما پیشنهاد میدهد. مثلا در دسته ی ورزشی به شما میگوید که بعضی قالب ها بهتر است و یک لیست پیشنهادی در اختیار شما میگذارد. یا به طور مشابه در هر موضوع دیگری همین کار را میکند.
مرحله 6: پلاگین های مختلفی برای خودتان نصب کنید
وردپرس یک نرم افزار منبع باز است این امر به این معنیست که شما میتوانید هر گونه تغییراتی را روی آن با استفاده از کد های مختلف اعمال کنید. های یک سری میتوان گفت نرم افزار به نام افزونه توسط افراد مختلف طراحی و لیست بندی شده اند. شما میتوانید به عنوان بهترین منبع از سایت خوده ورد پرس لیست این افزونه ها را ببنید از بین آنها انتخاب کنید، نظرات و امتیازات کاربران دیگر را در مورد آن افزونه بخوانید و در آخر آن را به سایت خود اضافه کنید. و از کاربرد های آن لذت ببرید. در نظر داشته باشید که افزونه ها مقداری از حجم هاست شما را اشغال میکنند پس دقت دشته باشید که در نصب آنها زیاده روی نکنید.
مرحله 7: صفحات مدیریتی خود را تکمیل کنید
صفحات مهم شامل صفحه تماس با ما، درباره، حریم خصوصی و صفحه سلب مسئولیت است. طراحی و اضافه کردن این صفحه ها در عین حال ساده و بسیار پر اهمیت است. وجود این صفحه ها از مشکلات احتمالی در خصوص ارتباط با کاربران و مواردی ازین قبل جلوگیری میکند و بهتر است قبل از هر چیزی در پایین یا بالای صفحه ی اصلی جا داده شوند.
مرحله 8: محتوا منتشر کنید، آنها را غربال کنید و مجددا این کار را تکرار کنید.
شروع به تولید محتوا های جذاب کنید. فراموش نکنید که همواره محتوا های گرافیکی و بصری طرفدار بیشتری نسبت به سایر انواع محتوا دارد. پس حتی اگر وبلاگ مینویسید آنرا با عکس های مختلف تزئین کنید. برای انتشار مقاله خط زمانی تعریف کنید. مهم نیست چقدر مقالعه میخواهید منتشر کنید فقط این کار را منظم انجام دهید. برای کار های خود تقویم داشته باشید تا مسیر روشنی داشته باشید.
مرحله 9: مشتری ها را جذب کنید
برای بازار یابی سایت شما بایستی در دو زمینه فعالیت کنید.
اول، سئو (بهینه سازی موتور جستجو) : اگر در مرحله 6 کمی تجسس کرده باشید مسلما افزونه Yoast را دیده اید این افزونه دقیقا از همین نظر سایت شما را بررسی میکند و نتایج را به شما ارائه میکند. هر چند که موضوع سئو بسیار بزرگتر از یک افزونه است اما برای شروع میتوانید از آن استفاده کنید.
دوم، سایت شما نیاز به دیده شدن دارد. میتوانید به صورت رایگان از شبکه های اجتماعی دیگر برای جذب کاربر استفاده کنید و یا در آنها تبلیغات پولی بگذارید. همچنین میتوانید برای ایجاد ارتباطات اجتماعی بیشتر میتوانید تالار های گفتگو، انجمن ها و مواردی از این قبیل در سایت خود راه اندازی کنید.
مرحله 10: از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید
خب طبیعتا وقتی بحث فضای ابری و اشتراک محتوا روی بستر وب است پشتیبان گیری امری کاملا منطقی است. ممکن است در هر زمان دیگری به محتوای خود نیاز داشته باشید. حتما از محتوای خود یک نسخه پشتیبان و یا حتی چندین نسخه پشتیبان تهیه کنید. تا در صورت بروز مشکلات احتمالی، خسارتی به شما وارد نشود.
طراحی سایت در فتوشاپ چگونه انجام میشود؟
حال به اصلی ترین بخش این مقاله رسیدیم. به طور کلی میتوان گفت آموزش طراحی قالب سایت در فتوشاپ به دو بخش کلی تقسیم میشود:
- طراحی رابط کاربری
- تبدیل طرح به کد
در مرحله اول شما بایستی قسمت های مختلف سایت خود را طراحی کنید. برای طراحی وب سایت باید به این نکته توجه کرد که چه نوع مخاطبانی قرار است از سایت شما بازدید کنند. تا وابسته با سطح آنها سایت طراحی شود. به عنوان مثال اگر مخاطب سایت شما افراد تحصیل کرده و بالغ هستند خب طبیعتا نیازی نیست از طرح های پر گرافیک با رنگ های شاد استفاده کنید بلکه یک سایت با اشکالی هندسی منظم و شکلی مرتب بیشتر نظر این نوع مخاطب را به خود جذب میکند.
در طراحی سایت شما در ابتدا با یکسری انتخاب و در ادامه به نحوه بکار گیری آنها روبرو هستید. به عنوان مثال شما تصمیم میگیرید که از رنگ های قرمز و مشکی به عنوان رنگ های اصلی سایت خود استفاده کنید. خب این یک انتخاب بود حال اینکه این رنگ ها به چه صورتی در کنار هم قرار بگیرند و کدام بخش های چه رنگی باشد دیگر به سلیقه وخلاقیت طراح برمیگردد.
یک نکته کلی هم جا دارد در اینجا اضافه کنم شما با یاد گرفتن اصول و مهارت های طراحی تبدیل به یک طراح نمیشوید. یک طراح خوب حاصل خلاقیت و تجربه است. بنا به تجربه طرح های اولیه یک طراح همیشه سطح بسیار پایین تری نسبت به طرح هایی که پس از سال ها تجربه میزند دارد. پس اگر طرح هایتان جالب نشد یا کارفرما از آنها راضی نبود نگویید من در این زمینه مهارت کافی را ندارم و سر به کوه و دشت و بیابان بگذارید. دنیا هنوز تمام نشده و شما هم هنوز تجربه کافی را کسب نکرده اید.
به طور کلی میتوان مراحل طراحی یک صفحه را به بخش های زیر تقسیم کرد:
- انتخاب سبک طراحی و سبک سایت
- ساخت وایرفریم و سایت مپ
- انتخاب رنگ ها و فونت
- شروع طراحی گرافیک در فتوشاپ
- طراحی هدر،فوتر،اسلایدر و سایر المان ها
- طراحی حالت ریسپانسیو سایت
پس از طی کردن این مراحل دیگر طرح وبسایت شما آماده است و سراغ مرحله بعدی یعنی تبدیل طرح ایجاد شده به کد برنامه نویسی میرویم.
تبدیل Psd به Html
برای تبدیل فایل psd که خروجی نرم افزار فتوشاپ است به فایل کد Html شما به عنوان یک روش میتوانید آن را به فرد دیگری واگذار کنید یا اگر خودتان مهارت های کد نویسی دارید میتوانید به صورت مرحله به مرحله آن را تبدیل به کد کنید که البته استفاده از این روش خیلی توصیه نمیشود.
برای انجام این کار و اینکه به طراحی سایت با HTML و CSS برسید من دو راه منطقی تر و ساده تر را به شما معرفی میکنم:
روش اول استفاده از قابلیتی است که خوده نرم افزار فتوشاپ برای این کار در نظر گرفته است. استفاده های از پلاگین های خوده نرم افزار فتوشاپ. پلاگین بخشی است که میتوانید به نرم افزاری اضافه شود و کار های جدیدی را برای شما انجام دهد. در نرم افزار فتوشاپ پلاگین هایی وجود دارد که میتوانند کار تبدیل Psd به Html را برای شما انجام دهند. یکی از افزونه ( افزونه همان معادل فارسی پلاگین است ) های اصلی برای تبدیل فایل فتوشاپ به فایل وب افزونه CSS hat است. شما میتوانید این پلاگین را از خوده سایت فتوشاپ یا وب سایت های معتبر دانلود و نصب نمایید.
با نصب این افزونه شما براحتی میتوانید فایل های فتوشاپ خود را به کد تبدیل کنید.
روش دوم استفاده از سایت های تبدیل آنلاین است. شما میتوانید به راحتی فایل فتوشاپ خود را روی این گونه سایت ها آپلود کنید. سپس فایل کد مطلوب خود را دریافت کنید. در ادامه چندین مورد از سایت های تبدلی آنلاین پر کاربرد را برایتان لیست کرده ام:
- تبدیل آنلاین Psd به کد های قابل استفاده در وب Html و Css سایت www.psdtoweb.de
- تبدیل اتوماتیک فایل Psd شما به Html و Css صفحات وب سایت www.psd2cssonline.com
- تبدیل رایگان Psd فتوشاپ به کد Html سایت www.jadii.com
- پلاگین فتوشاپ آنلاین مبتنی بر ابر رایگان برای تبدیل لایه های فتوشاپ شما به css3 سایت www.css3ps.com
- تبدیل آنلاین فایل Psd به Html و Css سایت www.psd2htmlconverter.com
- تبدیل Html به Psd در این سایت تبدیل به سایر فرمت ها نیر امکان پذیر است www.convertio.co/html- Psd
بازار کار طراحی سایت در فتوشاپ
در عصر حال حاضر فناوری اطلاعات بسیار پیشرفت کرده است و میتوان گفت که هر کسب و کاری به یک وبسایت نیاز دارد.
بله این نکته درست است که بسیار از افراد از قالب های آماده وردپرس استفاده میکنند اما هنوز هم افراد و مدیرانی هستند که میخواهد سایتشان دقیقا همان گونه که میخواهند باشد و این گونه موارد نیاز به یک طراح سایت دارند.
شما با داشتن این مهارت میتوانید کسب و کار خصوصی خودتان را راه بیندازید و به صورت پروژه ای برای افراد دیگر کار کنید. یا حتی میشود آن را به عنوان یک شغل دوم در نظر گرفت. حتی در بعضی شرکت ها عنوان شغلی ای تحت نام طراح سایت استخدام میکند.
به صورت کلی در آمد در این شغل بستگی به مهارت و سلیقه خودتان دارد ولی به طور معمولا برای پروژه های کوتاه و ساده مبالغی حدود 500 تومان و برای کار های طولانی تر تا 5 میلیون تومان هم دستمزد تعیین میشود.
برای طراحی سایت از کجا باید شروع کنم ؟
برای یک طراح برتر شدن شما مسیر همواری جلوی روی خودتان ندارید. به عنوان تجربه شخصی با طی این مسیر میتوانید کمی سریع تر به مقصود خود یعنی تبدیل شدن به یک طراح تراز اول میرسید.
از نظر من ابتدا بایستی تمامی قسمت های آموزش طراحی قالب سایت در فتوشاپ را بیاموزید یعنی در امر کار با فتوشاپ تبدیل به یک متخصص شوید. بنر طراحی کنید، پروژه های کوچک انجام بدهید، یا حتی دوره های آموزشی بروید، تا خوب زیر و بم فتوشاپ را یاد بگیرید. حال طراحی سایت به صورت پروژه ای قبول کنید حتی در ابتدای کار برای گرم شدن بازارتان میتوانید این کار را با قیمت کمتری انجام دهید.
یک توصیه دوستانه هیچوقت کار رایگان انجام ندهید. به میان آمدن یک قرارداد رسمی هم ارزش کار خودتان را بالاتر میبرد هم ایجاد این حس تعهد که کارفرما به اضای مبلغ پرداختی انتظاراتی هم دارد سطح کیفیت کارتان را بالاتر میبرد.
با انجام پروژه های کوچک به مرور میتوانید مهارت های خود را افزایش دهید و ذهن باز تری در این زمینه بدست می آورید. کم کم میتوانید پروژه های بزرگتر قبول کنید، در تیم های مختلف همکاری کنید و تبدیل به یک برند طراحی سایت شوید. خدا را چه دیدید شاید روزی از طرف تیم ما برای طراحی صفحات جدید با شما تماس گرفتند.
در پایان بد نیست این نکته را خدمت شما عرض کنیم که اگر نیاز به دیدن آموزش های بیشتری در موضوع طراحی سایت دارید، به سایت فرادرس سری بزنید. این سایت چندین آموزش مرتبط با طراحی سایت و فتوشاپ را تهیه و منتشر کرده است.