خرید اشتراک
آموزش ویژوال استودیو - معرفی نسخه های visual studio و نحوه شروع کار با ویژوال استودیو

آموزش ویژوال استودیو - معرفی نسخه های visual studio و نحوه شروع کار با ویژوال استودیو

۱۴۰۱/۱۲/۲۴

|

نویسنده آموزش 365

|

دسته بندی برنامه نویسی

2,279 بازدید

ویژوال بیسیک (VB)

ویژوال بیسیک (VB) یک زبان و محیط برنامه نویسی رویداد محور از مایکروسافت است که یک رابط کاربری گرافیکی (GUI) ارائه می دهد که به برنامه نویسان اجازه می دهد تا کد را به سادگی با کشیدن و رها کردن اشیا و تعریف رفتار و ظاهر آنها تغییر دهند. VB از زبان برنامه نویسی بیسیک مشتق شده است و به عنوان رویداد محور و شی گرا در نظر گرفته می شود.

VB برای یادگیری آسان و نوشتن کد سریع با آن طراحی شده است. در نتیجه، گاهی اوقات سیستم توسعه سریع برنامه (RAD) نامیده می شود و برای نمونه سازی اولیه برنامه ای استفاده می شود که بعداً به زبانی دشوارتر اما کارآمد نوشته می شود.

آخرین نسخه VB، ویژوال بیسیک 6، در سال 1998 منتشر شد، اما از آن زمان با VB.NET، Visual Basic for applications (VBA) و Visual Stuido.NET جایگزین شده است. VBA و Visual Studio دو فریم ورک هستند که امروزه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.

 

ویژوال بیسیک چیست ؟

 

ویژگی های ویژوال بیسیک

VB یک ابزار توسعه مبتنی بر رابط کاربری گرافیکی است که RAD سریع‌تری را نسبت به سایر زبان‌های برنامه‌نویسی ارائه می‌دهد. VB همچنین دارای قواعدی است که نسبت به سایر زبان ها ساده تر است، یک محیط بصری که درک آن آسان است و اتصال به پایگاه داده بالایی دارد.

ویژوال بیسیک به گونه ای طراحی شده بود که یک زبان برنامه نویسی کامل باشد که دارای ویژگی های معمولی مانند پردازش رشته ها و محاسبات باشد. محیط بصری با ویژگی کشیدن و رها کردن مشخص می شود که به برنامه نویسان اجازه می دهد تا یک رابط کاربری ایجاد کنند که استفاده از آن آسان باشد، حتی برای توسعه دهندگان با حداقل تجربه.

در حالی که این ویژگی های VB سودمند هستند، موارد دیگری نیز وجود دارند که می توانند تأثیر منفی داشته باشند. محیط برنامه نویسی VB به مقدار زیادی حافظه هم برای نصب اولیه و هم برای اجرای کارآمد پس از آن نیاز دارد. ویژگی های گرافیکی ابزار برنامه نویسی فضای زیادی را اشغال می کند و به مقدار قابل توجهی حافظه نیاز دارد.

علاوه بر این، ویژوال بیسیک هنگام توسعه برنامه هایی که به زمان پردازش زیادی نیاز دارند، مانند بازی ها، مفید نیست و استفاده از VB به سیستم عامل های مایکروسافت (OS) محدود می شود.

در نهایت، با زبان های C، برنامه نویسان می توانند به طور عملی مقادیر تعریف شده برای داده های متغیر را در یک برنامه کامپیوتری در زمان اعلام مکان پیدا کرده و از آن استفاده کنند. این تمرین اولیه کاری است که به راحتی با VB انجام نمی شود.

 

نحوه استفاده از ویژوال بیسیک

ساختار VB طوری طراحی شده است که به برنامه نویسان اجازه می دهد از محیط برای نوشتن فایل های اجرایی (فایل های exe) استفاده کنند. همچنین، با استفاده از VB، توسعه‌دهندگان می‌توانند برنامه‌هایی را ایجاد کنند که می‌توانند به‌عنوان بخش جلویی پایگاه‌های داده مورد استفاده قرار گیرند. ابزارهای VB می توانند به برنامه نویسان کمک کنند تا برنامه ها یا نرم افزارهای کامل را توسعه دهند، در حالی که همچنان به آنها اجازه می دهد کار خود را مطابق با آن اصلاح و اصلاح کنند.

محبوب ترین نوع ویژوال بیسیک که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد VBA است. VBA نسخه ای از ویژوال بیسیک است که می تواند برای برنامه ریزی برنامه های مایکروسافت آفیس مانند اکسل و پاورپوینت استفاده شود. با این حال، فقط می تواند برای اصلاح برنامه های موجود استفاده شود. VBA نمی تواند برای ایجاد برنامه های جدید استفاده شود.

کاربران معمولی VBA را به کار می گیرند تا کارهای تکراری و روزمره را با استفاده از ماکروها کمتر یکنواخت کنند. ماکروها تقریباً هر فعالیتی را خودکار می کنند - مانند انجام پردازش کلمه و داده یا تولید نمودارها و جداول سفارشی. به عنوان مثال، یک کاربر معمولی ممکن است یک ماکرو بنویسد که به آنها اجازه می دهد با یک کلیک یک صفحه گسترده ایجاد و پر کنند. متخصصان کامپیوتر از VBA و ماکروها به روش های پیچیده تری استفاده می کنند. برنامه نویسان اغلب ماکروهایی می نویسند که می توانند بخش های زیادی از کد را تکرار کنند یا زبان های خاصی را تعریف کنند.

کسب‌وکارها و سازمان‌ها می‌توانند از VBA برای سفارشی کردن اکسل برای اهداف منحصربه‌فرد خود، مانند استخراج آمار یا اطلاعات خاص از یک صفحه گسترده، استفاده کنند. کسب‌وکارها و سازمان‌ها همچنین می‌توانند از VBA به صورت خارجی یا در برنامه‌های غیر مایکروسافتی، با استفاده از فناوری به نام رابط مدل شیء مؤلفه (COM) استفاده کنند که دستورات را قادر می‌سازد تا در سراسر مرزهای رایانه با هم ارتباط برقرار کنند. این اجازه می دهد تا VBA در یک برنامه خاص سازمانی استفاده شود.

 

زبان برنامه نویسی ویژوال بیسیک

 

[su_button url="https://faradars.org/courses/fvvb9406-visual-basic-dot-net" target="blank" background="#2ef2ff" size="7" center="yes" radius="round" icon="icon: external-link"]آموزش ویژوال بیسیک دان نت — کلیک کنید [/su_button]

 

تاریخچه ویژوال بیسیک

ویژوال بیسیک برای اولین بار در سال 1991 معرفی شد. این سومین نسل از زبان های برنامه نویسی رویداد محور در نظر گرفته می شود. برنامه های مختلف ویندوز در طول دهه 1990 با استفاده از VB توسعه یافتند.

VB در طول دهه 1990 به تکامل خود ادامه داد تا اینکه ویژوال بیسیک 6 در سال 1998 منتشر شد که با VB .NET جایگزین شد. با این حال، Visual Basic for Applications که امروزه بیشتر برای خودکارسازی وظایف مایکروسافت آفیس استفاده می شود، با VB 6 کلاسیک سازگاری بالایی دارد.

 

آشنایی با ویژوال استودیو

ویژوال استودیو یک محیط توسعه یکپارچه (IDE) است که توسط مایکروسافت برای توسعه GUI (رابط کاربری گرافیکی )، کنسول، برنامه های کاربردی وب، برنامه های وب، برنامه های موبایل، ابر و خدمات وب و غیره توسعه یافته است. با کمک این IDE می توانید کد مدیریت شده و همچنین کد بومی ایجاد کنید. از پلتفرم های مختلف نرم افزار توسعه نرم افزار مایکروسافت مانند فروشگاه ویندوز، مایکروسافت سیلورلایت، و Windows API و غیره استفاده می کند. پایتون، جاوا اسکریپت و بسیاری از زبان های دیگر. از 36 زبان برنامه نویسی مختلف پشتیبانی می کند. کامپایلر برنامه نویسی ویژوال استودیو برای ویندوز و همچنین برای macOS در دسترس است.

تکامل ویژوال استودیو: اولین نسخه VS (ویژوال استودیو) در سال 1997 با نام ویژوال استودیو 97 با شماره نسخه 5.0 منتشر شد. آخرین نسخه ویژوال استودیو 15.0 است که در 7 مارس 2017 منتشر شد. همچنین ویژوال استودیو 2017 نامیده می شود. نسخه های Net Framework پشتیبانی شده در آخرین ویژوال استودیو 3.5 تا 4.7 است. جاوا در نسخه های قدیمی برنامه نویسی ویژوال استودیو پشتیبانی می شد اما در آخرین نسخه هیچ پشتیبانی از زبان جاوا ارائه نمی دهد.

 

ماکروسافت ویژوال استودیو

 

نسخه های ویژوال استودیو

3 نسخه Microsoft Visual Studio به شرح زیر وجود دارد:

1.community: این یک نسخه رایگان است که در سال 2014 اعلام شده است. تمام نسخه های دیگر پولی هستند. این شامل ویژگی های مشابه نسخه حرفه ای است. با استفاده از این نسخه، هر توسعه‌دهنده فردی می‌تواند برنامه‌های رایگان یا پولی خود را مانند برنامه‌های Net، برنامه‌های کاربردی وب و بسیاری دیگر توسعه دهد. در یک سازمان سازمانی، این نسخه دارای محدودیت هایی است. به عنوان مثال، اگر سازمان شما بیش از 250 رایانه شخصی دارد و درآمد سالانه آن بیش از 1 میلیون دلار (دلار آمریکا) است، مجاز به استفاده از این نسخه نیستید. در یک سازمان غیر سازمانی، حداکثر پنج کاربر می توانند از این نسخه استفاده کنند. هدف اصلی آن ارائه پشتیبانی از اکوسیستم (دسترسی به هزاران افزونه) و زبان ها (شما می توانید در C#، VB، F#، C++، HTML، JavaScript، Python و غیره) کدنویسی کنید.

 

2. Professional: این مورد نسخه تجاری Visual Studio است. این در Visual Studio 2010 و نسخه های بعدی ارائه می شود. این برنامه از ویرایش XMLو XSLTپشتیبانی می کند و شامل ابزاری مانند Server Explorerو ادغام با Microsoft SQL Serverاست. مایکروسافت یک نسخه آزمایشی رایگان از این نسخه ارائه می کند و پس از دوره آزمایشی، کاربر باید برای ادامه استفاده از آن هزینه بپردازد. یا میتوان گفت اهداف اصلی آن موارد زیر است:

  • ارائه انعطاف پذیری (ابزارهای توسعه دهنده حرفه ای برای ساخت هر نوع برنامه کاربردی)
  • بهره وری (ویژگی های قدرتمند مانند CodeLensبهره وری تیم شما را بهبود می بخشد)
  • همکاری (ابزارهای برنامه ریزی پروژه چابک، نمودارها و غیره)
  • مزایای مشترک مانند نرم افزار مایکروسافت، به علاوه Azure، Pluralsight و ...

 

3.Enterprise: این مورد یک راه حل یکپارچه و یکپارچه برای تیم هایی با هر اندازه ای با نیازهای کیفیت و مقیاس است. مایکروسافت یک نسخه آزمایشی رایگان 90 روزه از این نسخه ارائه می کند و پس از دوره آزمایشی، کاربر باید برای ادامه استفاده از آن هزینه بپردازد. مزیت اصلی این نسخه این است که مقیاس پذیری بالایی دارد و نرم افزاری با کیفیت بالا ارائه می کند.

شروع کار با ویژوال استودیو

ابتدا باید ویژوال استودیو را دانلود و نصب کنید، سپس میتوانید آموزش برنامه نویسی ویژوال استودیو را شروع کنید. برای آن، می توانید به دانلود و نصب ویژوال استودیو مراجعه کنید. فراموش نکنید که حجم کار هسته دات نت را در هنگام نصب VS انتخاب کنید. اگر فراموش کردید، باید نصب را تغییر دهید.

اگر به یادگیری ویژوال استودیو علاقه مندید، به آموزش برنامه نویسی ویژوال استودیو در سایت فرادرس مراجعه نمایید.

هنگامی که ویژوال استودیو را باز می کنید و شروع به نوشتن اولین برنامه خود می کنید، می توانید تعدادی پنجره ابزار را مشاهده کنید:

 

محیط ویژوال استودیو

 

  1. ویرایشگر کد: جایی که کاربر برنامه نویسی میکند.
  2. پنجره خروجی: در اینجا ویژوال استودیو خروجی ها، هشدارهای کامپایلر، پیام های خطا و اطلاعات اشکال زدایی را نشان می دهد.
  3. Solution Explorer: فایل هایی را نشان می دهد که کاربر در حال حاضر روی آنها کار می کند.
  4. ویژگی ها: اطلاعات و زمینه های بیشتری را در مورد بخش های انتخابی پروژه فعلی ارائه می دهد.

 

  • کاربر همچنین می‌تواند با انتخاب پنجره‌ها از منوی View، طبق نیاز خود، پنجره‌ها را اضافه کند. در ویژوال استودیو، پنجره‌های ابزار قابل تنظیم هستند، زیرا کاربر می‌تواند پنجره‌های بیشتری اضافه کند، پنجره‌های باز موجود را حذف کند یا می‌تواند پنجره‌ها را به بهترین شکل حرکت دهد.

 

  • منوهای مختلف در ویژوال استودیو: کاربر می تواند منوهای زیادی را در صفحه بالای ویژوال استودیو پیدا کند که در زیر نشان داده شده است.

 

محیط ویژوال استودیو

 

  1. دستورات ایجاد، باز کردن و ذخیره پروژه ها توسط منوی File موجود است.
  2. دستورات کد جستجو، اصلاح، بازآفرینی توسط منوی ویرایش موجود است.
  3. View Menu برای باز کردن پنجره های ابزار اضافی در ویژوال استودیو استفاده می شود.
  4. از منوی پروژه برای افزودن برخی فایل ها و وابستگی ها به پروژه استفاده می شود.
  5. برای تغییر تنظیمات، افزودن قابلیت به ویژوال استودیو از طریق پسوندها و دسترسی به ابزارهای مختلف ویژوال استودیو با استفاده از منوی Tools قابل استفاده است.

منوی زیر به عنوان نوار ابزار شناخته می شود که دسترسی سریع به دستورات پرکاربرد را فراهم می کند. با رفتن به View → Customize می توانید دستورات را اضافه و حذف کنید

محیط ویژوال استودیو

 

توجه داشته باشید:

  • پشتیبانی از زبان های مختلف در برنامه نویسی ویژوال استودیو با استفاده از یک بسته ویژه VSP که به نام سرویس زبان شناخته می شود اضافه می شود.
  • هنگامی که ویژوال استودیو را نصب می کنید، عملکردی که به عنوان VSPackage کدگذاری شده است به عنوان سرویس در دسترس خواهد بود.
  • Visual Studio IDEسه نوع مختلف از خدمات معروف به SVsSolution، SVsUIShellو SVsShellرا ارائه می دهد.
  • سرویس SVsSolution برای ارائه قابلیت شمارش راه حل ها و پروژه ها در ویژوال استودیو استفاده می شود.
  • سرویس SVsUIShell برای ارائه عملکرد رابط کاربری مانند نوار ابزار، برگه ها و غیره استفاده می شود.
  • سرویس SvsShell برای رسیدگی به ثبت نام VSPackages استفاده می شود.

اگر در زمینه آموزش برنامه نویسی ویژوال استودیو نیاز به منابع بیشتری دارید، سایت فرین پلاس را به شما پیشنهاد میکنیم. این سایت یکی از سایت هایی است که تمرکز خود را روی آموزش آنلاین قرار داده است و تمرکز ویژه ای روی آموزش نرم افزارهای کامپیوتری دارد.

در پایان میتوانید به صورت تصویری آموزش رایگان کار با ویژوال استودیو را ببینید.

نظر کاربران
امتیاز
0
0
0
0
0
میانگین 0
کل رای ها0
دوره های مبانی برنامه نویسی
ZIO 2
Rock the JVM
ZIO 2 ZIO 2
13:19:54
  • user
  • user
  • user
  • user
  • +88
  • شرکت کننده
۱۴۰۱/۱۲/۱۵
ویژگی های جدید Scala 3
Rock the JVM
ویژگی های جدید Scala 3 Scala 3 New Features
04:02:03
  • user
  • user
  • user
  • user
  • +91
  • شرکت کننده
۱۴۰۱/۱۲/۱۵
دوره های برنامه نویسی شی گرا
دوره های برنامه نویسی تابعی
کتاب های پیشنهادی