
بهبود رتبه سایت در گوگل با افزایش سئو (SEO)
بهینه سازی موتورهای جست و جو یا سئو (SEO = Search Engine optimization ) علمی است شامل تکنیک ها و دستورالعمل هایی که صفحه یک وب سایت را به رتبه بهتری در موتورهای جست جو مانند گوگل، بینگ و … می رساند.
اهمیت و تاثیر سئو در وب سایت
طبق آمار تنها 2 تا 3 درصد کاربران از صفحه اول به صفحه دوم می روند و صفحه دوم یا سوم را می بینند. حدود 6 میلیون سرچ در روز توسط کاربران انجام می شود به همین دلیل است که بسیاری از سایت ها به دنبال سئو و دیده شدن بهتر در نتایج سرچ هستند. هزینه تبدیل شدن یک فرد به مشتری از طریق سئو خیلی کمتر نسبت به بقیه روش های مارکتینگ می باشد و با توجه به اینکه کاربران زیادی از سرچ گوشی های هوشمند استفاده می کنند سئو مویابل نیز از اهمیت مهمی برخوردار می باشد.
چه وب سایت هایی به سئو نیاز دارند؟
با توجه به اینکه بیشتر کاربران از طریق موتورهای جست و جو وب سایت خود را پیدا می کنند، هر سایتی که دارای اهداف هدفمند تجاری و به دنبال کسب درآمد و دیده شدن در بازار باشد نیازمند سئو است.
بررسی نوع دامین بر رتبه وب سایت
عناصری مانند طول مناسب، استفاده از کلمات کلیدی و کوتاه، برندسازی، کلمات کوتاه و به یادماندنی برای انتخاب دامین (Domain) و کسب رتبه در سایت دارای اهمیت می باشد. انتخاب نامهای نامرتبط، ناخوانا و نامفهوم میتواند تأثیر منفی در برندینگ سایت و حتی SEO داشته باشد. این که کلمهی کلیدی در نام دامنهی شما وجود داشته باشد، اجباری نیست اما پیشنهاد میکنیم در صورت امکان آن را رعایت کنید. کلمه کلیدی کمک می کند تا حوزه فعالیت شما در آدرس سایت معرفی شود و به مخاطب کمک می کند تا راحت تر نام دامنه شما را به خاطر بسپارد.
بررسی معنی کلید واژه ها
بر اساس مفاهیم مورد نظر کاربران و تعداد دفعات جست و جو کلمات کلیدی سئو شامل دو دسته User Intent و Search Volume می باشد.
User Intent
- Informational
کاربران به دنبال افزایش دانش و اطلاعات خود هستند. (آموزش دستور پخت...، پرورش گل آپارتمانی)
- Transactional
کاربران به دنبال خرید محصول، ارائه سرویش اینترنتی و ... هستند. (دانلود کتاب، خرید موبایل و ...)
- Navigational
کاربر زمانی که قصد دارد به وب سایت خاصی مراجعه کند، اما دامنه آن را نمی داند از این نوع کلمات کلیدی استفاده می کند. (دیجی کالا، فیسبوک، آمازون و ...)
Search Volume
- Head
کلمات اصلی و کلیدی که نشان دهنده یک دسته بندی خاص یا مفهوم کلی هستند. (موبایل، خانه، طراحی سایت، کامپیوتر و...) مشکلی که در این نوع کلمات کلیدی وجود دارد این است که قصد و نیت کاربران در آن مشخص نیست و قرار گرفتن در رتبههای اول در نتایج جستجو برای این کلمات بسیار دشوار است. با استفاده از این کلمات کلیدی متوجه می شویم چه مفاهیمی نزد کاربران اینترنت دارای محبوبیت می باشد.
- Middle Tail
کلمات کلیدی هستند که نشان دهنده اهداف معین تر کاربران می باشد و نتایج مشخص تری نسبت کلمات کلیدی Head دارند ولی باز هم به طور کلی این کلمات هم مفهوم اصلی را با خود به همراه ندارند، کاربران به دنبال پیشنهادهای موتور جستجو هستند.( موبایل ارزان، خرید خودرو و ...)
- Long Tail
ترکیب سه یا چهار کلمه ای هستند که کاربر به دنبال هدف مشخص و خاصی می باشد و این کلمات می توانند حدودا 70 درصد ار ترافیک سایت شما را پوشش دهند و داری نتایج نسبتا معینی هستند. (خرید بلیط ارزان مشهد-تهران، کفش ورزشی برند، اپلیکیشن دیجی کالا برای اندروید)
- Market-Defining
کلمات کلیدی هستند که به طور مشخص اهداف کسب و کار شما را مشخص و معرفی می کنند و رتبه گیری برای آنها در نتایج جستجو بسیار دشوار است.
- Customer-Defining
کلماتی هستند که مخاطبان شما خود را معرفی می کنند. با استفاده از آنها میتوانید مخاطبان اصلی خود یا افرادی که به نوعی کسب وکارشان با شما ارتباط دارد را شناسایی کنید و بر اساس اطلاعات به دست آمده با آنها ارتباط برقرار کنید. (دانشآموز سال پنجم، دانشجوی ترم اول، داوطلب کنکورو...)
سئو، نوعی ارتباط است و تنها بهینه سازی و رسیدن به نتایج اول سرچ نمی باشد.
- Product-Defining
کلمات کلیدی هستند که کالا و محصولات شما را معرفی می کنند. یعنی دقیقاً عباراتی که خریداران به دنبال آنها میگردند نکته ای که باید به آن دقت کنید قرار دادن نام تجاری محصولات در کنار کلمات کلیدی می باشد. اگر فروشنده محصوالات کامپیوتری هستید قرار دادن کلمات کلیدی با نام برند می تواند در نتایج سرچ موفقیت بیشتری را به همراه داشته باشد.( برند HP، لپ تاپ لنووو)
- Industry Thought Leaders
اسامی رهبران حوزههای مختلف کسب و کار، همواره مورد توجه کاربران قرار دارد. منظور از رهبران کسانی هستند که در حوزهی فعالیت شما معروف و قابل احترام هستند. سعی کنید به ندرت و بسیار هوشمندانه از این اسامی در وب سایت خود استفاده کنید. با انجام مصاحبه و گفتگو با این افراد میتوانید ترافیک بسیاری از کاربران را به وب سایت خود هدایت کنید. همچنین اگر شناخت کافی از آنها ندارید میتوانید از شبکههای اجتماعی کمک بگیرید.
- Competing Company Names
با استفاده از این کلمات کلیدی در اخبار، وبلاگهای خبری و گروههای مختلف میتوانید از میزان محبوبیت و تصور مخاطبان از رقبای خود به خوبی آگاه شوید. با جست و جوی نام آن ها نیز می توانید از میزان پیشرفت رقبای خود آگاه شوید.
- Related Vertical
با پوشش دادن به انواع کلمات مرتبط با کسب و کار خود میتوانید گستره مخاطبین خود را افزایش دهید. به طور مثال می توان از کلمات کلیدی (آموزش تولید محتوا، کلمات کلیدی سئو، آموزش لینک بیلدینگ) برای سایت تولید محتوا استفاده کرد.
- Geo Targeting
کلمات کلیدی متناسب با موقعیت جغرافیایی راهحلی مناسب برای رتبهبندی وب سایتها و رشد سریع کسب و کارهای محلی است. استفاده از این کلمات کلیدی نه تنها ترافیک وب سایت شما را افزایش می دهد بلکه کمک می کند تا افرادی به صورت حضوری برای دریافت خدمات یا خرید کالا روانه کسب و کار شما شوند. (موجسواری در ساحل کیش، سواحل مرجانی کیش، غواصی در آبهای کیش، بازیهای آبی جزیره کیش و ...) کاربران می توانند با توجه به این کلمات کلیدی به نتایجی برسند که علاوه بر ارائه اطلاعات مفید، با شعبه های فروشگاه های زنجیرهای کسب وکارها نیز آشنا شوند تا در صورت نیاز بتوانند به صورت حضوری خرید کنند.
ابزارهای سئو
گوگل وب مستر (Google Webmaster)
گوگل وب مستر مخصوص مدیریت و بهبود رتبه وب سایت در موتور جستجو گوگل می باشد. شما میتوانید وب سایت خود را ثبت کنید، نقشه سایت آپلود کنید، اطلاعات مدیریتی و آماری دریافت کنید و تغییرات رتبه بندی سایت خود را رصد کنید، این ابزار مخصوص متخصصان بهبود رتبه سایت است. گوگل وب مستر ابزار تخصصی برای بهبود رتبه سایت است.
گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)
یک ابزار برای مدیریت کل محتوا و جستجو در گوگل است. شما میتوانید وب سایت های خود را ثبت کنید، محتوای سایت را ارزیابی کنید، شرایط جستجوی گوگل را بررسی کنید، محتوای جستجوی خود را بهبود بخشید و آمار عملکرد در گوگل را دریافت کنید. این ابزار مناسب مدیران محتوا و طراحان راهبرد جستجو است. گوگل سرچ کنسول ابزاری گسترده تر برای مدیریت و بهبود جستجو در گوگل است.
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)
Google Analytics یک سرویس رایگان طراحی شده توسط گوگل است که آمار بازدید کنندگان یک وب سایت را نشان میدهد. این سیستم امکان بررسی و تحلیل ورودیها (صفحات ورودی، کاربران وارد شده، فعالیتهای کاربران، زمان حضور و مسیر خروجی آنها را ارائه میکند.) اطلاعات گسترده ای در اختیار مدیر سایت قرار می هد. شما میتوانید محل مرورگرهای مورد استفاده کاربران و بسیاری اطلاعات دیگر همچون رزولوشن صفحه نمایش، فعال بودن جاوا اسکریپت، نصب بودن فلش، زبان و غیره را ببینید.
انواع سئو
سئو تکنیکال (Technical SEO)
سئو تکنیکال یا فنی به بهینه سازی جنبه های فنی وب سایت برای بهبود رتبه در موتورهای جستجو گفته میشود. بهبود سرعت وب سایت، ساده کردن ساختار وب سایت برای (خزش یا کراولینگ (Crawling و قابل درک کردن آن برای موتورهای جستجو از بخشهای اصلی و بسیار مهم سئو فنی است. میتوان گفت که سئو فنی بخشی از سئو داخلی است، چرا که برای بهبود عناصری درون وب سایت به منظور دریافت رتبه های بهتر در موتورهای جستجو به کار گرفته میشود.
- وب کراولینگ (Web Crawling)
قابلیت خزش یا کراول شدن (Crawlability) از اصول استراتژی سئو تکنیکال است. رباتهای موتورهای جستجو صفحات شما را کراول میکنند تا درباره محتوای وب سایت، اطلاعات کسب کنند. اگر هر مانعی باعث توقف و بلاک شدن شود، ربات ها نمیتوانند اطلاعات صفحات شما را آنالیز کنند یا به آنها رتبه بدهند
- وب اسکرپینگ (Web Scraping)
وب اسکرپینگ که از آن با عنوان جستجو گر دادهها نیز یاد میشود، در زبان فارسی معنی خراش دادن وب را میدهد. کپیبرداری و ذخیره دستی اطلاعات که تاکنون انجام دادهاید یک نمونه بسیار کوچک و ساده از وب اسکرپینگ است. به طور کلی به استخراج دادههای مورد نیاز از تمام یا برخی از وب سایتها به صورت خودکار و با کمک روشهای کامپیوتری و نرمافزارها، وب اسکرپینگ گفته میشود.
- Web Scraping VS Web Crawling
اگرچه این دو بسیار شیبه هم به نظر می آیند، اما یکی نیستند . وب کراولینگ راهی است برای دریافت اطلاعات و سازماندهی کردن آن ها، در حالی که وب اسکریپینگ می تواند داده های خاص موردنظر ما را دریافت و برای استفاده ذخیره کند.
سئو داخلی (On-Page SEO)
سئو داخلی یا همان On-Page SEO که ممکن است نام آن را زیاد شنیده باشید، یکی از مهمترین و موثرترین جنبههای بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو است. در ادامه به توضیح مهم ترین بخش های سئو داخلی می پردازیم.
- تگ عنوان
تقریبا همه ی صفحات یک تگ عنوان دارند که قسمت بالای صفحه قرار دارد. این تگ عنوان بسیار مهم است و نشان دهنده موضوع صفحه شما می باشد. سعی کنید از عنوان های جالب و کوتاه و غیر تکراری برای تگ عنوان خود استفاده کنید تا نظر گوگل و کاربران را به خود جلب کنید.
- توضیحات متا (Meta Description)
اگر هم اکنون در جایگاهی هستید که رتبه یک گوگل را ندارید، توضیحات این قسمت به شما کمک می کند تا کاربران بتواندد روی لینک شما کلیک کنند، گوگل متوجه می شود که محتوای شما کیفیت لازم را داشته و پاسخگوی نیاز کاربر بوده است.
- هدینگ ها (Headings)
هنر این بخش به شما بستگی دارد که بتوانید بدون استفاده از کلید واژه ها هدینگ های جذابی بنویسید. کاربران متن جالب را بیشتر دوست دارند و گوگل هم به متن های جالب رتبه بهتری می دهد.
- محتوا مبتنی بر سئو (SEO Writing)
نکته ای که در سئو باید به آن توجه کنید استفاده نکردن بیش از حد از کلید واژه ها در متن است چون این کار کاربر را خسته می کند و کیفیت متن شما را کم می کند. استفاده از کلید واژه ها باید دارای تعادل باشد. کلید واژه ها به گوگل کمک می کند تا شما را پیدا و به مخاطب معرفی کند.
- بهینه سازی محتوا
بهینه سازی محتوا از تولید محتوای جدید مهم تر و نتیجه بهتری را در پی خواهد داشت، سعی کنید اطلاعات محتوا خود را بروز کنید، نکات غیر لازم را حذف کنید و لینک های جدیدی را اضافه کنید.
- بهینه سازی عکس ها
عکس هایی با حجم بالا باعث می شود تا سرعت لود شدن سایت تان کاهش پیدا کند، چون سرعت سایت یکی از موارد تاثیرگذار در سئو سایت است. عکس ها باید
- مشارکت کاربران
بعد از بهینه سازی سایت باید بتوانید کاربران را با محتوا درگیر کنید و آن ها را به مشتری تبدیل کنید، لینک های معتبر بسازید و جواب کامنت ها را بدهید..
- معماری سایت
با ساختار قوی و قدرتمند کاربران باید کم ترین میزان سردرگمی و کمترین تعداد کلیک، به آن چیزی که دوست دارند دست پیدا کنند.
سئو خارجی (Off-Page SEO)
سئو خارجی به فاکتورهایی اشاره دارد که خارج از وبسایت شما رخ میدهند، مثلا لینکهایی که از سایتهای دیگر به سایت شما میآیند و به اصطلاح به آنها بک لینک (Backlink) گفته میشود.
مهم ترین مواردی که در سئو خارجی باید به آن ها توجه کنیم:
- بک لینکهای با کیفیت و دائمی
هرچه سایتهای بیشتری به محتوای شما لینک بدهند، گوگل اعتبار دامنه (Domain Authority) بیشتری به سایت شما اعطا میکند و همین باعث میشود که رتبه بهتری داشته باشید.
- اعتبار دامنه (Domain authority)
اعتبار دامنه عددی بین 1 تا 100 است که به وسیله موتورهای جستجو به دامنه شما داده میشود و قدرت وب سایت شما را مشخص میکند.
- رسانههای اجتماعی (Social Media)
رتبه صفحات سایت شما به طور مستقیم به مطالبی که در رسانههای اجتماعی پست میکنید وابسته نیست، اما پستهایی که باعث میشوند افراد زیادی کلیک کنند و به سایت شما سر بزنند، به طور حتم ترافیک سایت را بالا میبرند و باعث به اشتراک گذاری مطالب شما میشوند.
سئو محلی (Local SEO)
سئو محلی کمک می کند تا کسانی که در محدوده فعالیت شما کلید واژهای مرتبط با کسب و کار شما را جستجو میکنند، زودتر بتوانند شما را پیدا کنند و جستجوهایی که در آن منطقه انجام میشوند، بیشتر و بهتر دیده شوید.
UI و UX چیست؟
موتورهای جستجو مانند گوگل بهطور قابل توجهی الگوریتمهای خود را تغییر دادهاند تا بیشتر بر روی رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) که کاربر محور هستند، تمرکز کنند. گوگل بر اساس این عامل، یعنی تعامل کاربران با یک وبسایت خاص و رضایت کلی که کاربران هنگام کلیک کردن بر روی یک صفحه از سایت کسب میکنند، به سایتها رتبه میدهد.
الگوریتم های گوگل در سئو
تعریف الگوریتم
در واقع الگوریتم فهرستی از دستورات و قوانینی است که کامپیوتر برای اجرا و تکمیل یک وظیفه باید انجام دهد. الگوریتمهای گوگل نیز سیستمهای پیچیدهای هستند که برای پیدا کردن و رتبه بندی صفحات برای عبارت جستجو شده کمک میکنند.
• الگوریتم پیج رنک
• الگوریتم رقص گوگل
• سندباکس گوگل
• الگوریتم هیلتاپ
• الگوریتم کافئین
• الگوریتم پاندا
• الگوریتم تازگی محتوا
• الگوریتم ونیز
• الگوریتم پنگوئن
• الگوریتم دزد دریایی
• الگوریتم EMD
• الگوریتم Page Layout
• الگوریتم گورخر
• الگوریتم مرغ مگس خوار
• الگوریتم Payday Loan
• الگوریتم کبوتر
• الگوریتم موبایل گدون
• الگوریتم رنک برین
• الگوریتم موش کور
• الگوریتم فِرد
• الگوریتم مدیک یا طبی
• الگوریتم برت
• الگوریتم موبایل فرست ایندکس
• الگوریتم E-A-T
• الگوریتم MUM
سئو وردپرس چیست؟
وردپرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا در جهان است و در حال حاضر یک سیستم مدیریت محتوا بسیار مناسب برای موتورهای جستجو است. سادگی سیستم مدیریت محتوای وردپرس به شما کمک میکند تا صرفه جویی زیادی در تولید و انتشار محتوا داشته باشید و به طور پیش فرض بسیاری از نیازمندی های سئو در وردپرس رعایت شده است. بخش بزرگی از سئو مربوط به مباحث تکنیکال می باشد اما زیبایی وردپرس امکان بهبود جنبه های مختلف سئو را حتی برای کاربران با دانش کم را نیز فراهم می کند.
افزونه یا پلاگین (Plugin)
پلاگین در وردپرس در واقع یک نرم افزار کوچک شامل گروهی از توابع است که می تواند در وب سایت های وردپرسی اضافه شود. افزونه ها به زبان php نوشته شده و با وردپرس یکپارچه می شوند، آنها کارکرد یا ویژگی های جدیدی به سایت وردپرسی اضافه می کنند.
مهم ترین افزونه های سئو وردپرس
- Yoast Seo
- All In One SEO Pack
- Smush it
- Broken Link Checker
- WP-FFPC
- Quick Page/Post Redirect Plugin
- AMP
- Google XML Sitemaps
- Pretty Link Lite
- Schema
جمع بندی
گوگل به محتوای باکیفیت اهمیت بسیار زیادی می دهد. اگر محتوای شما کیفیت لازم را داشته باشد و راه حل هایی دقیق و درست به کاربران ارائه دهید شانس بالایی برای گرفتن رتبه ی خوب دارید. نکات و فاکتورهای مهم در سئو را جدی بگیرید و سعی کنید روی سایت تان پیاده کنید. شرکت برنامه نویسی مشهد سئو با سال ها تجربه در زمینه طراحی سایت و اپلیکیشن راهنمای خوبی برای ارتقا وب سایت شما است.