
معرفی رابط کاربری (UI) و طراحی تجربه کاربری (UX)
رابط کاربری (UI) = (User Interface) نقطه تعامل و ارتباط انسان و کامپیوتر در یک دستگاه است. این می تواند شامل صفحه نمایش، صفحه کلید، ماوس و ظاهر دسکتاپ باشد. همچنین روشی است که از طریق آن کاربر با یک برنامه یا وب سایت تعامل می کند. وابستگی فزاینده بسیاری از کسب و کارها به برنامه های کاربردی وب و برنامه های تلفن همراه باعث شده است که بسیاری از شرکت ها در تلاش برای بهبود رابط کاربری (UI) باشند.
چند نمونه از رابط های کاربری
- موس کامپیوتر
- کنترل از راه دور
- واقعیت مجازی
- دستگاه های خود پرداز
- سرعت سنج
- چرخ
- کلیک قدیمی آی پاد
وب سایت هایی مانند Airbnb ،Dropbox و Virgin America دارای رابط کاربری قوی هستند.
ویژگی های مهمی که در طراحی (UI) باید رعایت کنیم :
- طراحی و رفتار باید در سراسر سایت سازگار باشد.
- باید به روشی که کاربر از نظر عقلانی قابل درک و انتظار آن را داشته باشد طراحی لازم را انجام دهیم.
- طرح باید در دستگاه های مختلف انعطاف پذیر باشد یا به اصطلاح ریسپانسیو باشد.
- طراحی باید زیبا، سازمان یافته، دلپذیر و ساده باشد.
- کارآیی سایت مهم است به خصوص اگر کاربر نیاز به زمان زیادی در سایت شما داشته باشد.
طراحی تجربه کاربری (UX)
(UX) = (User Experience) تمام جنبه های تعامل کاربر را در برمی گیرد و تیمهای طراحی از آن برای ایجاد مسیری استفاده میکنند که تجربیات معنادار و مرتبطی را در اختیار کاربران قرار دهد. ما به عنوان طراح UX باید سعی کنیم تمام سناریوهایی که ممکن است برای مخاطب پیش بیاید را حدس بزنیم تا کاربر بتواند در تمام این مسیرها تجربهای ایدهال داشته باشد و صد البته که در کنار این تجربه به اهدافی که مد نظر ما است نیز برسد، یعنی باید بتوانیم کاربر را به سمتی که میخواهیم هدایت کنیم.
<<یک طراح (UX) خوب باید در مورد تجربه کاربر و نحوه استفاده مردم از فناوری آگاه باشد.>>
رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) در سئو
از موارد مهم سئو مبحث زیبایی و جذابیت و سادگی و راحتی سایت می باشد که به رابط کاربری (UI) مربوط می شود. اطلاعات موجود بر روی سایت مانند متن ها، تصاویر، ویدیوها، لوگوها، نمودارها، ماژولها، رنگها و تمام اشکالی که به کاربر نمایش داده می شود را شامل می شود.
رابط کاربری سایت (UI) باید به گونه طراحی شود که اهداف (UX) یا همان تجربه کاربری به درستی محقق شود و سایت باید بتواند به نحوی درست بر روی کاربر تاثیر بگذارد تا کاربر به راحتی و بدون سردرگمی از سایت و خدمات آن بهره مند شود. به بیان ساده (UX) سعی می کند تا نیازهای کاربر را برآورده کند. و هدف آن ارائه تجربیات مثبتی است که کاربران را به محصول یا برند وفادار نگه می دارد. یک تجربه کاربری معنادار به شما امکان طراحی مسیرهای را می دهد که مشتری باید آن ها را طی کند. (UX) و (UI) در سئو ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند. چرا که هدف از تکنیکهای سئو، بهینهسازی وبسایتها برای موتورهای جستجو می باشد و هدف از تکنیکهای (UX) و (UI) بهینهسازی وبسایتها برای جلب رضایت کاربران است.
معرفی نرم افزارهای طراحی (UI) و (UX)
- نرمافزار Adobe Fireworks
- نرمافزار Adobe XD
- Axure
- Adobe Illustrator
- Sketch
- Storyboearder
افزونه های ضروری (UX) وردپرس
یک افزونه وردپرسی موبایلی است، که به صورت خودکار یک قالب موبایلی برای حالت ریسپانسیو را به وب سایت شما اضافه می کند.
این افزونه به دقت هر تصویری را که آپلود میکنید را اسکن میکند، تمام دادههای غیرضروری را کاهش میدهد و بدون افت کیفیت، تصاویر را فشرده می کند.
این افزونه یکی از موارد خوب برای بررسی لینک های خراب وردپرس و تعمیر آن ها است. این افزونه به طور کامل تمامی قسمت های سایت، اعم از محتوا و تصاویر و فایل ها و … را بررسی می کند. و هنگام مشاهده لینک های خراب وردپرس لیستی از آن ها را برای شما تهیه می کند. کمک می کند تا هیچ ارور ۴۰۴ ای را در سایت خود نداشته باشید.
برای ارتباط با کاربران و مشتریان خود همیشه به ساخت بخش هایی مانند ارتباط با ما نیازمندیم. اما این ارتباط می تواند به صورت های مختلفی شکل گیرد. مثلا از طریق فرم های تماس، ایمیل و چت آنلاین!
این افزونه دارای رابط کاربری بسیار آسان برای ایجاد فرم است به طوری که حتی یک مبتدی وردپرس می تواند فرم های زیبایی را در عرض چند دقیقه ایجاد کند. افزونه Everest Forms سبک، سریع ، قابل توسعه و 100٪ پاسخگوی تلفن همراه می باشد.
برای نمایش اعلانات و اخبار وب سایت خود به کاربران روش های مختلفی وجود دارد که بهترین روش آن نمایش اعلان در قالب یک نوار اطلاع رسانی در وب سایت می باشد، چراکه این روش بصورت یک آلارم و هشدار پیام را به کاربران نمایش می دهد و از اثربخشی بیشتری برخوردار می باشد.
با این افزونه بسیار کاریردی میتوان محصولات را به صورت 360º به نمایش گذاشت.
پرسونا چیست؟
شخصیت های خیالی هستند که بر اساس تحقیقات خود آن ها را ایجاد می کنید تا به شما دید کلی نسبت به کاربرانی که ممکن است از خدمات یا محصول سایت شما به روشی مشابه استفاده کنند را می دهد. ایجاد پرسونا به طراح کمک می کند تا نیازها، تجربیات، رفتارها و اهداف کاربران را درک کند. پرسونا ها می توانند مدلی از کاربران واقعی باشند. در طراحی تجربه کاربری (UX) از پرسوناها برای ایجاد تصویر کلی و ارتباط با کاربران هدف و تمرکز بر دنیای آن ها استفاده می شود. کاری که باید انجام دهید این است که بتوانید همیشه از مشاهدات کاربران واقعی پرسونا بسازید، باید توجه داشته باشید که که شخصیت های شما نباید پیش فرض های شما در مورد کاربران باشد و شما آن ها را در ذهن خود اختراع کنید بلکه باید براساس آن چیزی که به صورت واقعی در سایت شما اتفاق می افتد را بررسی و پرسونا بسازید.
نکات مهم طراحی پرسونا
- طراحی خود را با توجه به نیازهای کاربران خود انجام دهید.
- نیازهای کاربران را شناسایی کنید.
- داده های گسترده در مورد کاربران هدف را جمع آوری می کنید.
- برای هر پروژه تعدادی شخصیت تعیین کنید و سعی کنید بر روی یکی از آن ها تمرکز کنید
- با یک فرضیه کیفیت و تفاوت بین کابران را بررسی کنید.
- هر چیزی که بتواند کاربر شما را بهتر و واقعی تر نشان دهد را به توضیحات اضافه می کنیم.
- چندین سناریو برای موقعیت های متفاوت طراحی کنید و مشکلاتی را برای کاراکتر خود در نظر بگیرید تا راه حل غلبه بر آن را بتوانید طراحی کنید.
- به طور مستمر تغییرات انجام دهید، شخصیت ها را دوباره بررسی و در صورت نیاز به آن ها ویژگی های جدید اضافه کنید.
جمع بندی
تلاش برای بهبود SEO سایت بدون در نظر گرفتن تجربه کاربری و رابط کاربری امکان پذیر نیست. از سوی دیگر طراحی بدون بهینه سازی برای موتورهای جستجو نیز اشتباه بزرگی است. سئو و (UX) و (UI) دست به دست هم می دهند تا سایت شما در مسیر بهینه سازی قرار گیرد. شرکت برنامه نویسی مشهد سئو با سال ها تجربه در زمینه طراحی سایت و اپلیکیشن راهنمای خوبی برای ارتقا وب سایتتان و کسب رتبه بالاتر می باشد.