
سلام؛ من نازنینم، میخام تو این مقاله درباره اینکه وردپرس چیه و چه کاربردی داره و خیلی چیزای دیگه براتون بگم.
کسانی که پا به عرصه طراحی سایت می گذارند با سیستم های مدیریت محتوا آشنا می شوند. وردپرس را میتوان پردامنه ترین سایت ساز و سیستم مدیریت محتوای جهان دانست. زبان برنامه نویسی وردپرس PHP است که به واسطه افزونه های زیاد میتواند نیاز همگان را برطرف کند. امروزه شما میتوانید در کمتر از 2 ساعت یک سایت فروشگاهی را برای بیزینس خود راه اندازی کنید و از امکانات وردپرس استفاده کنید. در این مقاله همه چیز درباره وردپرس و طراحی سایت را مطرح خواهیم کرد.
اجازه دهید جواب سوال «وردپرس چیست» را از یک مثال روزمره شروع کنم. اگر بخواهید پیراشکی درست کنید باید اول خمیر درست کنید، بعد موادی که میخواهید داخل پیراشکی بریزید را یکی یکی خرد و آماده کنید و در نهایت داخل فر بگذارید تا بپزد. کار سخت و وقتگیری است. تازه قبل از این کار هم باید پیراشکی درست کردن را بلد باشید.
خب وقتی در بازار پیراشکی آماده هست چرا وقت را هدر دهیم؟ هم داغه ، هم اماده است و نه نیاز به آموزش دارد و نه چند ساعت وقت برای آماده کردن.
اینطوری در زمان کمتر و با هزینه کمتر یک پیراشکی خوشمزه دارید.
تمام سایتسازها و سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) مثل وردپرس همین کار را میکنند. به زبان ساده، یعنی اسکلت خانهای را در اختیارتان قرار میدهند تا خودتان نقشه دلخواه را با دیوارکشی اجرا کنید و دیگر وقت خودتان را روی بتنریزی و اسکلتبندی نگذارید.
درست مثل یک پیراشکی آماده.
با وردپرس میتوانید بدون کدنویسی و درگیر شدن با کارهای پیچیده، یک وبلاگ، سایت شخصی یا فروشگاه اینترنتی راهاندازی کنید.
در ادامه میخواهیم کمی بیشتر با wordpress آشنا شویم.
وردپرس چیست؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان است که هرکسی میتواند از آن برای راهاندازی وبسایت استفاده کند.
فقط کافی است وردپرس را روی سرور میزبان یا همان هاست نصب کنید، قالب دلخواه را انتخاب کنید و بعد صفحهها و پستهای وبسایت را ویرایش کنید. همین سادگی و در عین حال کامل بودن امکانات وردپرس باعث شده که حالا حدود یک سوم وبسایتهای دنیا از وردپرس استفاده کنند.
حالا دو سؤال پیش میآید! اول اینکه سیستم مدیریت محتوا یا CMS چیست؟ دوم اینکه منظور از متنباز (Open Source) چیست؟
سیستم مدیریت محتوا (CMS) نرمافزاری است که به شما کمک میکند بدون نیاز به دانش فنی تخصصی، محتواهای سایت را ایجاد، مدیریت و اصلاح کنید.
بهجای اینکه سیستم خود را برای ذخیرهٔ اطلاعات، ارائهٔ محتواهای متنی و بصری و سایر عملکردها طراحی کنید، CMS تمام زیرساختها را یکجا فراهم میکند تا شما روی بخشهای قابلمشاهده سایت (Front End) تمرکز کنید. از طرفی، اگر به امکانات بیشتری نیاز پیدا کنید، میتوانید با نصب افزونه و باز هم بدون کدنویسی، آن را به سایت اضافه کنید.
همین افزونهها و قالبهای وردپرس است که باعث شدهاند به محبوبترین گزینه برای طراحی انواع سایت تبدیل شود.
جلوتر راجع به اینکه چه سایتهایی را میتوانید با وردپرس راهاندازی کنید و قالب و پلاگین وردپرس چیست، بیشتر صحبت خواهیم کرد.
نرمافزارهای متنباز، نرمافزارهایی هستند که یک هسته اصلی دارند و کاربران میتوانند با توجه به نیازی که دارند، تغییرات لازم را در آنها اعمال کنند. به این ترتیب، چنین ابزارها و نرمافزارهایی دائماً توسط مجموعهای از کاربران توسعه داده میشوند؛ بدون آنکه مالکیت آنها در اختیار مجموعهای خاص باشد.
به زبان سادهتر، شما میتوانید بسته به نیاز خود نرمافزار متنبازی مثل وردپرس را توسعه دهید و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
برای اینکه ببینید چطور شما را از کدنویسی خلاص میکند، اجازه دهید برای اینکه بهتر متوجه شوید یک مثال ساده بزنیم.
اگر بخواهید تصویری در یکی از صفحههای سایت قرار دهید، باید یک کد بنویسید. این کد تصویر شما را از محلی که ذخیره شده است، فراخوانی میکند. در این کد، متن جایگزین تصویر، سایزی که باید نمایش داده شود، محل نمایش آن و سایر پارامترها مشخص میشود.
ولی با وردپرس دیگر از این خبرها نیست! یک نرمافزار تحت وب در اختیار شماست که تصویر را بهراحتی روی سایت بارگذاری میکنید و تمام آن پارامترها را به نرمافزار میدهید. زحمت نوشتن آن کد و کارهای پشتصحنه هم گردن خودش است.
برای طراحی قالب سایت هم باز به کدنویسی نیاز ندارید؛ چون یک ساختار مشخص که از قبل طراحیشده در اختیار شماست و فقط آن را از طریق رابط کاربری وردپرس شخصیسازی میکنید.
سایت مشهد سئو هم با وردپرس راهاندازی شده و با توجه به نیازهایی که داشتیم تغییرات و کدنویسیهای لازم را در آن انجام دادهایم.
بریم یک نگاهی به پیشینه یا تاریخچه وردپرس بیندازیم.
تاریخچه وردپرس
وردپرسی که امروز میشناسیم، نقش بسیار پررنگی در شکل کنونی طراحی سایت دارد؛ اما شروع کار از کجا بود؟
سفر به دنیای رویایی وردپرس از سال ۲۰۰۳ شروع شد. در آن زمان دو توسعه دهنده به نام های Matt Mullenweg و Mike ساخت یک پلتفرم جدید اما حرفه ای برای وبلاگ نویسی را شروع کردند. بعد از مدت بسیار کوتاهی این پروژه رها شد، اما آن ها دوباره تصمیم گرفتند که پروژه را را از سر بگیرند و توسعه دهند.
در تاریخچه وردپرس اینطور ثبت شده که آنها اولین نسخه وردپرس به نام (WordPress 1.0) را در ژانویه سال ۲۰۰۴ منتشر کردند. این نسخه کاملا متفاوت از سیستم مدیریت محتوای غنی بود که امروزه ما را آن را وردپرس می نامیم. با این وجود بسیاری از ویژگی های اصلی که امروزه در دسترس هستند مثل ویرایشگر وردپرس، فرآیند نصب ساده، سهولت استفاده، پیوندهای یکتا، سیستم مدیریت محتوا بر اساس نیازهای کاربر، قابلیتهای مدیریتی و نظارتی و سایر ویژگی ها همان چیزهایی بود که توسعه دهندگان از همان ابتدای کار در نظر داشتند.
از سال 2004 به بعد وردپرس دچار یکسری تحولات باورنکردنی شد. امروزه پروژه وردپرس توسعه یافته، مدیریت و غنی شده و به صورت یک برنامه منبع باز و رایگان در اختیار همگان قرار گرفته است.
این CMS هزاران طرفدار در سراسر جهان دارد و بیش از 30 درصد وب سایت ها بر اساس آن بنا شده اند. جالب است بدانید که کاربران زیادی برای پیشرفت وردپرس به صورت خودجوش و دورکار تلاش می کنند. بسیاری از آنها به صورت داوطلبانه و شخصا در کنفرانس های توزیع وردپرس به نام WordCamp یکدیگر را ملاقات می کنند. وردپرس همچنان با سرعت زیاد در حال رشد است. هر 2 یا 3 ماه یک نسخه جدید از آن منتشر می شود. هر نسخه ویژگی های جدید و به روز رسانی های امنیتی را به پلت فرم اضافه می کند. تاریخچه وردپرس بسیار غنی و از سال 2003 شروع شده.
تفاوت WordPress.org با WordPress.com چیه؟!
وقتی صحبت از وردپرس میشود، عموماً منظور همان نرمافزاری است که سایت WordPress.org ارائه میکند.
اشاره کردیم که پس از اینکه نرمافزار را دانلود کردید، آن را روی هاست خودتان نصب میکنید؛ یعنی وردپرس میزبان سایت شما و ارائهکننده هاست نیست.
در مقاله بعدی، درباره نصب و راه اندازی وردپرس از صفر تا صد به شما اموزش خواهیم داد.
با نصب این نرمافزار و انجامدادن تنظیمات اولیه (کانفیگ اولیه)، وارد داشبورد مدیریت سایت میشوید؛ جایی که کلی امکانات از قبیل موارد زیر از طریق یک رابط کاربری فوقالعاده آسان و راحت در اختیار شما قرار میگیرد:
-
نوشتن و انتشار محتوا؛
-
طراحی صفحات سایت؛
-
تنظیمات مربوط به URL هر صفحه؛
-
مدیریت دیدگاهها؛
-
مدیریت کاربران سایت (مثل مدیر سایت و نویسندهها)؛
-
تنظیمات صفحهٔ اصلی و بلاگ سایت؛
-
تغییر قالب و نصب افزونه.
و اما WordPress.com!
وردپرس رایگان عرضه شد و رایگان هم ماند. ولی یکی از راههای درآمدزایی شرکت Automattic، ارائهٔ پلتفرمی برای میزبانی از وبسایتها بود. سایتی که به شما اجازه میدهد از وردپرس استفاده کنید و سایت یا بلاگ خود را طراحی کنید؛ یعنی همان WordPress.com. با کمک این سرویس، نیاز نیست هاست و دامنه بخرید و نرمافزار وردپرس را نصب کنید؛ چراکه همهچیز از قبل برای شما نصب شده است!
با وردپرس چه وبسایتهایی میشود ساخت؟
در اینجا فقط چند نمونه از انواع وبسایت هایی که می توانید با وردپرس بسازید را آوردهایم:
-
وبسایت شخصی
-
فروشگاه آنلاین
-
سایت شرکتها و معرفی کسب و کار
-
سایت آموزش آنلاین
-
وبلاگ شخصی
-
سایت خبری
-
سایت برای یک رویداد و فروش بلیت
-
سایت انجمن
-
وبسایتهای کاریابی
-
سایت نمونه کار و رزومه
-
سایت پادکست
امنیت وردپرس
وردپرس یک پلتفرم امن است و در صورت بروز رسانی به آخرین نسخه امنیت بیشتری خواهد داشت.
تیم وردپرس از آسیبپذیریهای نرمافزار خود مراقبت میکنند و بهروزرسانیهای امنیتی را برای اصلاح فایلهای اصلی خود منتشر میکند. هر زمان که wordpress آپدیت میدهد، در اسرع وقت آن را نصب کنید، زیرا مشکلاتی که در برنامه وجود دارد را حل میکند.
هرچند وردپرس به طور کلی امن است ولی ممکن است مثل سایر پلتفرمها مورد آسیب قرار بگیرد بنابراین با اضافه کردن روشهای امنیتی مثل استفاده از یک هاست امن، رمز عبور قوی، محافظت از صفحه لاگین خود این امنیت را بالاتر ببرید.
11 دلیل محبوبیت وردپرس:
-
سادگی
مهمترین و اصلیترین ویژگی وردپرس سادگی است. هرکسی میتواند با آن کار کند و اصلاً نیاز به هیچگونه دوره آموزش وردپرس نیاز ندارید. شاید نصب و راهاندازی اولیه کمی نیاز به دانش فنی داشته باشد اما بعد از نصب یک رابط کاربری گرافیکی و ساده سر و کار خواهید داشت.
-
انعطاف پذیری
با وردپرس میتوانید هر نوع وبسایتی راهاندازی کنید. صفحههای وبسایت را به هر شکلی که میخواهید ویرایش کنید و هر نوع محتوایی مثل تصویر، ویدیو، فرم و ... منتشر کنید.
مهم نیست هدف شما از ایجاد سایت چیست، با وردپرس هر نیازی داشته باشید به راحتی راهی برای آن میتوانید پیدا کنید. حتی در سالهای اخیر راههای برای تبدیل وبسایت وپردپرسی به اپلیکیشن موبایل هم ایجاد شده است.
-
امنیت بالا
اگر دانش فنی شما درباره امنیت وبسایتها کم باشد حتماً همیشه این سوال در ذهنتان خواهد بود که آیا سایت من مشکلی ندارد؟ چطور جلوی هک شدن سایت را بگیرم؟ و....
وردپرس این مشکل را تا حد خوبی تامین کرده و حداقل سایت شما با تکنیکهای ساده هک در معرض خطر نخواهد بود. البته این حرف به این معنی نیست که وردپرس هیچ مشکل امنیتی ندارد.
-
رایگان بودن
وردپرس کاملا رایگان است و استفاده از آن هیچ هزینهای برای شما نخواهد داشت. با این حال، برای اینکه سایتتان را راه بیندازید باید برای دامنه و هاست هزینه بپردازید.
-
متن باز (open source)
متن باز یعنی تمام کدهای وردپرس به صورت همگانی در دسترس است و همه میتوانند در توسعه آن کمک کنند. به زبان ساده، این یک پروژه عامالمنفعه است و توسعه آن به سود همه است. توسعهدهندهها و برنامهنویسانی از سراسر دنیا روی wordpress کار میکنند. بعضی روی هسته اصلی وردپرس کار میکند، بعضی روی افزونهها و خیلیها هم هستند که قالبهای وردپرس را میسازند یا بهروزرسانی میکنند.
البته تمام این تلاش و زحمت بدون مزد نیست. سازندگان قالب از فروش آنها کسب درآمد میکنند و توسعهدهندگان افزونه با ارائه امکانات غیر رایگان مبالغی دریافت میکنند.
-
قابلیت نصب افزونه
همانطور گفتیم وردپرس فقط یک اسکلتبندی اولیه به شما میدهد پس بقیه کارها با خودتان است. مثلاً اگر بخواهید فرمی برای ثبتنام در سایت قرار دهید، برای فروشگاه اینترنتی درگاه پرداخت بانکی راهاندازی کنید یا سرویس چت آنلاین را به سایت خود وصل کنید، در این موارد به افزونهها نیاز دارید.
مخزن وردپرس بیش از 54000 افزونه رایگان یا غیررایگان دارد که هر نیازی یا مشکل احتمالی داشته باشید را برطرف میکنند.
-
آپدیت سریع
شما میتوایند خیلی سریع و با یک کلیک وردپرس را آپدیت کنید و خیالتان راحت باشد که کسب و کارتان را با یک سیستم مدیریت محتوای به روز اداره میکنید.
-
ریسپانسیو بودن
وردپرس طرحها و تمهای واکنشگرای وبسایت را در پلتفرم خود تعبیه کرده است و با انتخاب آنها روی هر دستگاهی سایت شما درست و کامل نشان داده میشود.
-
طرحهای زیاد وبسایت
وردپرس کلی تم وبسایت دارد که قابلی های متفاوتی را برای سایت شما فراهم میکند؛ شما میتوانید بر اساس موضوع ساتتان تم متناسب را انتخاب کنید.
-
قابلیت شخصیسازی
شما برای وردپرس نیازی به کدنویسی ندارید و این سیستم امکانات کاملی را در اختیار شما میگذارد. ولی اگر میخواهید وبسایتتان را بر اساس سلیقه و اولویتهایتان شخصیسازی کنید این امکان وجود دارد. وردپرس امکان سفارشی سازی کامل پایگاه داده خود را فراهم میکند.
-
همیشه در حال توسعه
فرض کنید سایت خود را بدون استفاده از سیستمهای محتوا مثل وردپرس طراحی و کدنویسی کردهاید. حتماً بعد از گذشت حداقل یک سال نیاز به تغییرات و بهروزرسانیهای زیادی خواهید داشت. این بهروزرسانیها فقط تغییرات سلیقهای مربوط به خودتان نیست. راهکارهای توسعه و طراحی، حفظ امنیت، ارتقای وبسایت و افزایش سرعت همیشه در حال تغییر هستند پس نمیتوانید یک سایت طراحی شده تحویل بگیرید و برای همیشه از همان استفاده کنید.
برای استفاده از وردپرس به چه چیزهایی نیاز داریم؟!
خب حالا رسیدیم به قسمت شیرین و دوستداشتنی کار یعنی نصب وردپرس. برای شروع راه اندازی وبسایت با وردپرس به یک دامنه و یک میزبان یا هاست نیاز دارید.
ثبت دامنه هم کاری ندارد؛ با یک جستجوی ساده میبینید که دهها شرکت در ایران هستند که این کار را بعد از درخواست در کمتر از چند ساعت برای شما انجام میدهند.
وقتی این دو را فراهم کردید فقط باید فایل قابل نصب آخرین ویرایش وردپرس را از سایت رسمی آن دانلود کنید و مراحل نصب را انجام دهید.
که ما در مقاله بعدی درباره نصب و چگونه راه اندازی آن صحبت کردیم.
دانلود وردپرس
شما میتوانید وردپرس را به صورت رایگان از سایت www.wordpress.org دانلود کنید؛ این برنامه از زبان فارسی هم پشتیبانی میکند و آخرین نسخه فارسی آن از سایت www.fa.wordpress.org قابل دانلود است.
افزونه وردپرس چیست؟
ما گفتیم شما بدون کدنویسی، میتوانید با وردپرس سایت طراحی کنید؛ ولی چطور قابلیتهای آن را گسترش دهیم؟
اینجاست که سروکلهٔ افزونه پیدا میشود. به زبان ساده، افزونه وردپرس یک سری کد است که ویژگی جدیدی به سایت اضافه میکند.
اجازه دهید با یک مثال این موضوع را بررسی کنیم. فرض کنید قرار است یک فروشگاه آنلاین به سایت خودتان برای فروش محصولات اضافه کنید.
چه راهی وجود دارد که بتوانید عنوان، توضیحات، تصاویر، قیمت و سایر ویژگیهای هر محصول را بهراحتی اضافه کنید و در دستهٔ درست به کاربر نمایش داده شود؟ با نصب یک افزونه
یا مثلاً افزونههای سئو، به شما کمک میکنند پارامترهای مهم سئو را بهراحتی رعایت کنید و نیاز نباشد به سراغ کدنویسی بروید.
یک مثال دیگر؟ برای کاهش سرعت بارگذاری سایت، توصیه میشود حجم تصاویر بهینه شود. نصب یک افزونه به شما اجازه میدهد تمام تصاویر را یکجا بهینه کنید.
با این تفاصیل، افزونهها یا قابلیت جدیدی به سایت اضافه میکنند یا امکانات موجود را توسعه میدهند.
مثلاً با نصب افزونه ووکامرس میتوانید یک فروشگاه آنلاین در سایتتان داشته باشید و با افزونه yoast میتوانید سئوی سایتتان را بهبود بدهید.
وردپرس بیش از 50000 پلاگین دارد که بعضیهایشان رایگان است و بعضی پولی! شما با توجه به نیازتان میتوانید افزونه را انتخاب و بر روی سایتتان نصب کنید.
افزونه ووکامرس چیست؟
ووکامرس یک افزونه قدرتمند برای سیستم مدیریت محتوا وردپرس است که به کاربران این امکان را می دهد تا یک فروشگاه آنلاین کامل را بدون نیاز به داشتن تخصص فنی بسازند. با استفاده از این افزونه، کاربران می توانند محصولات خود را به فروش بگذارند، نوع پرداخت و ارسال محصول را تعیین کنند و پیگیری سفارشات و پرداخت ها را انجام دهند.
ووکامرس در چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته است و توانسته کاربران بسیار زیادی را به سمت خود جذب کند. قالبهای متعددی برای آن ساختهشده و افزونههای بسیاری برای آن کدنویسی شده است؛ پس اگر میخواهید سایت فروشگاهی خود را با ووکامرس راهاندازی کنید اصلاً به فکر محدودیتهای آن نباشید چون به جرات میتوان گفت محدودیتی سر راه شما نیست!
ووکامرس افزونهای است که در دنیای تجارت الکترونیک بسیار کارآمد و مفید بوده است. با استفاده از این پلاگین میتوانید بهآسانی فروشگاه آنلاین خود را بسازید و محتوای مورد نظر خود را در آن قرار دهید که این محتوا میتواند شامل جزئیات محصول، عکس، دیدگاههای مشتریان و… باشد.
افزونه سئو وردپرس چیست؟
به مجموعۀ پلاگینهایی که امور مرتبط با سئو را انجام میدهند، افزونههای سئو وردپرس میگویند. امکاناتی مثل نوشتن تگ و عنوان متا، توسط این نوع افزونهها در اختیار صاحبان سایت قرار میگیرند.
از معروفترین افزونههای سئو وردپرس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
Yoast
شناختهشدهترین افزونه سئو وردپرس، همین یوست است. این افزونه تمام چیزهایی را ارائه میکند که شما برای سئو نیاز دارید؛ از بهبودهای فنی خودکار گرفته تا تجزیهوتحلیل محتوای صفحه و بلاگ.
ماموریت یوست، «سئو برای همه» است که توانسته تا امروز بهخوبی به آن عمل کند.
برخی ویژگیها و امکانات این افزونه عبارتاند از:
-
تجزیهوتحلیل پیشرفته
-
بررسی و رفع خودکار مشکلات سایت
-
پیکربندی سایت در ۹ مرحله
-
تجزیهوتحلیل خوانایی مقاله
-
ساخت سایتمپ
-
پیشنهاد لینک داخلی
-
سازگاری با صفحهسازهایی مثل المنتو
-
اضافهکردن اسکیما
-
Rank Math
این افزونه هم وظیفهای مشابه Yoast دارد؛ یعنی بردن سایت به نتایج برتر. Rank Math رابط کاربری ساده، اما کاربردیای دارد که کارکردن با آن را بسیار راحت میکند.
از امکانات و ویژگیهای آن هم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
استفاده از هوش مصنوعی برای بهینهسازی محتوا
-
اضافهکردن اسکیما
-
ادغام با گوگل آنالیتیکس
-
نصب سریع
-
پیگیری لحظهای رتبهٔ سایت
-
سئو تصاویر
-
سئو محلی
-
شناسایی صفحههای یتیم (orphan page)
اگر میخواهید درباره سئو و افزونه های سئو بیشتر بدانید، نگران نباشید ما برای شما یک مقاله جدا درباره سئو و محتوای ان پرداخته ایم!
اینجا کلیک کنید!
قالب وردپرس و انواع آن
گفتیم که یکی از مراحل مهم در هنگام راهاندازی سایت، انتخاب قالب است. قالب وردپرس یا تِم (theme) سایت، در حقیقت ابزاری است که طرح و ظاهر سایت شما را تغییر میدهد. قالبها میتوانند ظاهر سایت شما که شامل طرحبندی، تایپوگرافی، رنگها و دیگر عناصر است را شخصیسازی (customize) کنند.
اگر یک قالب وردپرس دانلود کنید، با یک فایل زیپ مواجه میشوید که در آن فایلهای زیادی وجود دارد که به زبان برنامهنویسی PHP نوشته شده است و با CSS نیز ترکیب شده. زمانی که یک وبسایت وردپرسی راهاندازی میکنید، یک قالب یا تِم پیشفرض بر روی آن وجود دارد. شما میتوانید با توجه به نیازها و زمینهی فعالیتی خود، قالب مناسبی را انتخاب کنید. انتخاب یک قالب مناسب باعث میشود تا سایت شما جذابتر شود، استفاده از آن تسهیل گردد و همچنین تجربه کاربری ارتقا یابد. در این مقالهی آموزشی قصد داریم تا به شما توضیح دهیم که قالب وردپرس چیست، و انواع آن!
همچنین برای آشنایی بیشتر و طراحی سایت با آن می توانید در دوره آموزش رایگان وردپرس در سایت فرین پلاس شرکت کنید.
انواع قالب های وردپرس و چند تا از بهترین قالب ها:
-
قالب پیشفرض
-
قالب فروشگاهی
- قالب WoodMart
- قالب Flatsome
- قالب Divi
- قالب Astra
-
قالب شرکتی
- قالب Sydney Pro
- Qwery
- Kallyas
-
قالب چند منظوره
- Ocean
- Neve
- Ultra
-
قالب خبری
- Newspaper
- Sahifa
- Jannah
- Publisher
-
قالب آموزشی
- Eduma
- WPLMS
- Masterstudy
- Coaching
و قالب های دیگر...
آیا وردپرس کافی و همه چیز تمام است؟
پیراشکی آماده فقط برای روزهایی که وقت غذا درست کردن ندارید یا مهمانی در راه است مناسب است. انتظار هم نداریم مزه و کیفیت آن مثل پیراشکی های خانگی خوشمزه و پر ملات باشد.
در دنیای طراحی وب هم همینطور است. اگر قرار است یک وبسایت ساده یا فروشگاهی در ابعاد متوسط داشته باشید، وردپرس تمام نیازهای شما را تأمین میکند. اگر هم مشکل کوچکی وجود داشته باشد با کمک یک طراح وب میتوانید مشکل را حل کنید. اما در صورتی که میخواهید یک سایت کاملاً اختصاصی متناسب با نیازهای خودتان بسازید وردپرس کمک زیادی نخواهد کرد.
حالا پیشنهاد ما چیست؟ ما پیشنهاد میدهیم اگر هدف شما فقط راهاندازی یک سایت ساده مثل سایت شخصی، شرکتی یا وبلاگ است با وردپرس میتوانید با کمترین هزینه به بهترین شکل ممکن به هدفتان برسید. در صورتی هم که هدف بزرگی مثل راهاندازی یک کسبوکار اینترنتی یا فروشگاه اینترنتی دارید هم میتوانید با وردپرس شروع کنید و بعد از گسترش کار و رسیدن به مرحلهای که دیگر وردپرس جوابگو نبود آنجا میتوانید هزینه کنید و سایت کامل اختصاصی را بسازید.
میتوانید از مطالب صفحه «آموزش ویدئویی راهاندازی سایت وردپرس» در فرین پلاس برای ساخت سایت خود کمک بگیرید.
تفاوت وردپرس با جوملا و دروپال!
براساس مواردی که برای شما بیان کردم و تحقیقات زیادی که برای مقایسه وردپرس با جوملا و دروپال انجام دادم و بومیسازی آن در ایران میتوان نتیجه گرفت که وردپرس گزینه مناسبی برای شروع کسبوکار بوده و باعث میشود در ابتدای کار هزینههای راهاندازی، نگهداری و توسعه برای ما مناسب باشد و بتوانیم ایدههای خودمان را پیاده سازی کنیم و از نتیجه آن لذت ببریم.
با این حال در مقایسه وردپرس با جوملا و دروپال فقط یک برنده وجود دارد و آن هم وردپرس است.
طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا کدنویسی؟
وردپرس سرعت بالاتری داشته و حتی برای استفاده افراد مبتدی و ناآشنا با برنامهنویسی نیز مناسب میباشد. کدنویسی یا برنامه نویسی معمولا توسط افراد حرفهای استفاده میشود، امنیت بالاتری داشته و اندکی زمانبر است. علاوه بر این، هزینه بالاتری نسبت به روش اول یعنی وردپرس خواهد داشت زیرا همه چیز از صفر و توسط برنامهنویسان حرفهای نوشته میشود و شما به تنهایی نمیتوانید ویژگیهای مورد نظر را به سایت خود بیفزایید یا طرح قالب آن را تغییر دهید.
در وردپرس قالب و سیستم مدیریت محتوای سایت کاملا مطابق با خواستههای شما ساخته شده و کدهای غیرضروری که موجب سنگینشدن سایت میشوند، در آن وجود ندارد. در واقع هر کدام از این روشها مزایا و معایب خاص خود را دارند و شما میتوانید با در نظر گرفتن این موارد، اقدام به روش مناسب برای توسعه سایت مورد نظر کنید.
شما برای توسعه وبسایت کدام روش را پیشنهاد میدهید؟ نظرات خود را با ما در فرین پلاس درمیان بگذارید.
معایب وردپرس!
1_ آسیبپذیری زیاد به نظرم اینکه بگوییم وردپرس امنیت کمی دارد، کملطفی است.
2_ سرعت پایین ...
3_ مشکلات فنی زیاد ...
4_ وجود پلاگینهای زیاد ...
5_ نیاز به مراقبت دائم از افزونهها ...
6_ قیمتهای بالا ...
7_ سئو نسبتا سخت ...
8_ نیازمند خصوصیسازی
حرف آخر!
در این مقاله فهمیدیم وردپرس چیست و برای طراحی چه سایتهایی مناسب است.
ویژگیهای مثل رایگان بودن، متنبازبودن، استفادۀ آسان، عدم نیاز به دانش برنامهنویسی و پشتیبانی از انواع مختلف فرمتهای محتوایی، دلایلی هستند که استفاده از وردپرس را توجیه میکنند.
وردپرس نسبت به مزایایی که ارائه میکند، معایب انگشتشماری هم دارد. مثلاً افزونهها روند انجام بسیاری از امور را ساده میکنند، ولی استفادۀ بیش از حد از آنها، سرعت سایت را کاهش خواهد داد.
امیدواریم پس از خواندن این مقاله، اطلاعات لازم در رابطه با این CMS را کسب کرده باشید. اگر نکتهای را ما فراموش کردیم که بگوییم، در قسمت نظرات بنویسید.
یک پیشنهاد ویژه هم برای شما داریم! اگر میخواهید سایت خودتان را با وردپرس طراحی کنید یا بهدنبال یک شغل با درآمد مناسب هستید، میتوانید دوره ویدیویی وردپرس را در فرین پلاس مشاهده کنید.
تمام آنچه را که نیاز است (از مبتدی تا پیشرفته) یاد خواهید گرفت؛ از دامنه، هاست و نصب وردپرس گرفته تا نحوهٔ انتخاب قالب استاندارد، نصب افزونهها و طراحی صفحههای سایت.
امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شود. :)