
دراین مقاله قصد دارم در مورد موضوع پر طرفدار این روز ها یعنی نوشتن مقالات صحبت کنم. در این روز ها که همه دیرمان شده است و حوصله متن های طولانی را هم کسی ندارد. پیدا کردن یک مقاله ی خلاصه و جامع می تواند باعث خشنودی در دنیا و آخرت بشود.
در امر نوشتن مقالات شما با فردی کنکجاو و علاقه مند به یادگیری و در عین حال بی حوصله و تنبل سر و کار دارید. تنظیم یا به عبارتی بهینه کردن متن در حالتی بین کافی بودن مطالب و زیادی طولانی نشدن. کار هر مقاله نویسی نیست.
مقاله چیست؟
مقالات ابزاری موثر برای برقراری ارتباط ایده ها و داستان های پیچیده به روشی دوستانه ، معتبر و آسان برای پیگیری است. به طور ساده تر شما قرار است متنی بنویسید که خواننده پس از مطالعه ی آن چیزی به داده های قبلیش اضافه شده باشد.
مقالات میتوانند در زمینه های بسیار متنوعی نوشته شوند : مقالات علمی ، مقالات پژوهشی ، مقالات آموزشی و هر زمینه دیگری که بتوان در مورد آن چند خطی صحبت کرد.
یکی از کاربرد های بسیار مهم مقالات انتشار آن در قالب بلاگ در وبسایت هاست که امری بسیار مهم در سئوی سایت است.
چگونه مقاله بنویسیم؟
همانطور که گفته شد برای نوشتن نیاز به تخصص است. شما قبل از نوشتن یک متن باید مطمئن باشید که در مورد آن موضوع به اندازه ی کافی اطلاعات دارید. در حدی که اگر فردی از شما در آن موضوع سوالی بپرسد بتوانید چند دقیقه ای برایش صحبت کنید.
خب پس در اینجا هر متخصصی در رشته خود مقاله چاپ میکند. پس مقاله نویسان چه شدند؟
درسته که برای نوشتن یک متن باید در مورد موضوعش اطلاعات جامعی داشت اما حتما که نباید یک متخصص بود. این وظیفه شماست که اطلاعات را جمع آوری کنید. مهم ترین نکته در امر نوشتن مقاله ننویسید که نوشته باشید، بنویسید که یاد بگیرید. شما بعد از نوشتن هر مقاله باید به یک متخصص کوچک در آن زمینه تبدیل شده باشید. اگر هنوز نمیدانید که موضوعتان دقیقا به چه معنی است پس قطعا نوشته شما هم اعتباری ندارد. چرا که شما به عنوان نویسنده مطلب چیزی از متن متوجه نشدید. یک خواننده چطور ممکن است چیزی متوجه شود؟
ویژگی های متن خوب
البته که یک نوشته را نمیشود با چندین مورد ارزش گذاری کرد. اما رعایت چندین نکته کلی میتواند به بهبود کیفیت مقالات کمک کند.
از آنجایی که افراد معمولا با لیست های مرتب بهتر ارتباط برقرار میکنند مواردی چند از ویژگی های یک متن ی خوب را در پایین برایتان ارائه میکنم:
- از اضافه گویی به شدت بپرهیزید.
- جامعیت متن را حفظ کنید.
- فقط روی رفع نیاز خواننده تمرکز داشته باشید.
- با پاراگراف بندی و هدینگ بندی مناسب از خستگی مخاطب جلوگیری کنید.
- شیوایی و خوانایی را فراموش نکنید.
- مطالب یونیک و نو بنویسید. ( اگر قرار است کپی کنید اصلن چرا مینویسید؟ )
نکته مهم در امر تعیین چارچوب برای مقالات توجه به نوع مخاطبان است. اینکه چه قشری از جامعه با چه رده سنی یا با چه تحصیلاتی قرار است مقاله شما را بخوانند. پس از تعیین مخاطب میتوان لحن سخن یا عمق کلمات را تعیین کرد.
به طور کلی اگر متنی خوب نوشته شود خواننده باید از خواندن آن لذت ببرد. در نمونه های اولیه میتوانید از اطرافیان در مورد نوشته های خود بپرسید.
افزایش مهارت در مقاله نویسی
- هر چه بیشتر بنویسی بهتر میشوی. این نکته بدیهی ولی مهم است که ذکر شود. اگر میدانستید و تکرار کردم عذرخواهم. پس اولین امر در بهبود مهارت تجربه است. در کنار این مورد میتوان موارد دیگری را افزود.
- قبل از شروع مقاله موضوعات را مشخص کنید. با این روش مسیر فکری روشنی در طول نوشتن خواهید داشت و میتوانید بهتر موضوعات را در کنار هم قرار دهید. منظورم از موضوعات همان هدینگ های متن هستند.
- پس از تمام کردن متن حتما آن را دوباره مطالعه کنید و در صورت نیازی بخش هایی را ویرایش کنید.
- خواندن زیاد میتواند نوشتن شما را تقویت کند. مقاله های خوب خوانید تا شیوه های نگارش را یاد بگیرید.
- برای یاد گرفتن تمام این موارد به علاوه کلی موارد دیگر به صورت ویدیویی به آموزش مقاله نویسی مراجعه کنید.