
به معنی ساده دواپس یک فرایند تولید نرم افزار است که بر مبنای ارتباط و همکاری از مفهوم تا تجارت از جمله مدیریت محصولات، توسعه ی نرم افزار و عملیات حرفه ای تاکید دارد. DevOps همچنین روند تجمیع نرم افزار، تست ، گسترش و تغییرات زیرساختی را اتوماتیک می کند. هدف DevOps برقرار کردن یک محیط برای ساخت، تست و انتشار نرم افزار که به سرعت، مداوم و بسیار قابل اعتماد تر را دارد.
DevOps = Development + Operations
"اصطلاح DevOps از دو واژه Development (توسعه) و Operations (عملیات) ساخته شده است. ما در این مقاله به بررسی کلی DevOps و سپس به بررسی هر یک از نقش ها به صورت جداگانه خواهیم پرداخت.
مهم ترین متد DevOps
قبل از صحبت دربارهی DevOps بهتر است کمی دربارهی مدل Agile (اجایل) و متدهای آن صحبت کنیم. Agile یا چابک برازندهی نامی است که یدک میکشد و در پروژه باعث افزایش سرعت و بهرهوری میشود. بعضی از متدهای معروف Agile که در شرکتهای نرم افزاری به کار گرفته میشوند، عبارتند از اسکرام، XP ،AUP و… . با این که هر کدام از این متدها ساختار جداگانه و مستقل خود را دارند، اما در پایان به رشد مجموعه و بالا بردن کیفیت ختم میشوند. در این متدها مرتب با تکرار و گرفتن بازخورد (Feedback) سروکار داریم. Agile به افراد تیم کمک میکند تا در کنار هم، با سرعت بالا و حفظ کیفیت، تصمیم گرفته و پروژه را پیش ببرند.
بازار کار متخصص DevOps
یک مهندس دواپس خوب باید مهارتهای تخصصی و فردی بسیاری داشته باشد که در مسیر کاری وی کمک کننده خواهند بود. مهندسان DevOps متخصصان IT هستند که دانش وسیعی در توسعه نرم افزاری و عملیات دارند که شامل کدنویسی، مدیریت زیر ساخت، مدیریت سیستم و تولچینهای دواپس است. این متخصصین باید در تمام مراحل گفته شده از چرخه DevOps تخصص کافی را داشته باشند تا بتوانند مراحل چرخه زا زیر نظر بگیرند و دستورات لازم در هر بخش را به تیم مخابره کنند. برخی از شاخه های توانایی یک مهندس devops شامل موارد زیر میشود.
چرا DovOps فراید محبوب صاحبان پروژه است؟
دواپس به مجموعه ها کمک می کند تا با روش امن تر ، با کیفیت تر، سریعتر و ارزانتر محصول یا سرویس را به مشتریان نهایی برسانند. همیشه حق با مشتری است و از آنجایی مشتریان انتظار انعطاف پذیری و قابلیت اطمینان بیشتری دارند، تیم ها باید بتوانند به روزرسانی های نرم افزار را سریعتر و مطمئن تر انجام دهند، تاثیر به روزرسانی ها را اندازه گیری کنند، و به نیازهای مشتری پاسخ سریعتری بدهند تا در نهایت ارزش بیشتری برای آن ها ایجاد شود. امروزه پلتفرم های ابری مانند مایکروسافت آژور گلوگاه های سنتی را حذف کرده اند و زیرساخت نوینی را ارائه داده اند. نرم افزار در بسیاری از کسب و کارها به عنوان یک مشخصه کلیدی در کسب و کار محسوب می شود. سازمان ها، توسعه دهندگان یا متخصصین IT نمی توانند جنبش دواپس را نادیده بگیرند.
مراحل یا چرخه DevOps
چرخه حیات DevOps به 5 بخش کلی تقسیم میشود:
- توسعه
- تست
- ادغام
- گسترش
- نظارت
مزایای استفاده از DevOps
DevOps به توسعهدهندگان اجازه میدهد که cl) Continuous Integration) و ci) Continuous Delivery) را با هم ادغام کنند. این تکنیک کمک میکند تا محصولات شما سریعتر در بازار منتشر شوند. برخی از مزایایی که با استفاده از دواپس بدست میآوریم عبارتند از:
- پیشبینی شکست یا موفقیت محصول: DevOps تا حد زیادی احتمال شکست نرمافزارهای جدید را کاهش میدهد.
- قابل تکرار بودن: به دلیل داشتن نسخههای گوناگون، بازگردانی نسخههای قدیمی را در هر زمانی ممکن میکند.
- نگهداری: در صورت خراب شدن نسخهی جدید، بازیابی نسخههای قبلی بسیار راحت است.
- کیفیت بالاتر: DevOps کمک میکند که تیم در کنار افزایش سرعت، کیفیت را هم بالا نگه دارد.
- کاهش ریسک: دواپس مسائل امنیتی را در چرخهی تحویل نرم افزار رعایت میکند.
- انعطاف پذیری: استفاده از این تکنیک به پایداری، امنیت و قابل تغییر بودن نرم افزار کمک میکند.